Musiikkiopisto ostaa talonsa

Taideopetus. Toimitilan omistaminen helpottaa kunnostustöissä.

Petteri Värtö

Lappeenrannan musiikkiopisto ostaa vuonna 1988 valmistuneen toimitilansa Lappeenrannan kaupungilta. Kiinteistökaupan ohella kaupunki ja musiikkiopisto ovat sopineet tontin vuokraamisesta opistolle 60 vuodeksi.

Kauppahinta on 250 000 euroa ja tontin vuosivuokra 17 837 euroa. Tontilla sijaitseva, opiston käytöstä poistuva vanha puinen pappila ei kuulu kauppaan. Opisto saa vuokrahyvitystä niin kauan kuin rakennus on tontilla.

Kuntoraportti suosittelee kirkkoherran virkataloksi vuonna 1853 valmistuneelle rakennukselle käyttökieltoa. Musiikkiopisto on siirtänyt pappilassa tapahtuneen opetuksen Saimaan ammattiopiston tiloihin syyslukukauden alusta.

Musiikkiopistolle kauppa- ja vuokrasopimus merkitsee aiempaa parempaa mahdollisuutta toteuttaa rakennuksen tarvitsemia perusparannuksia. Rehtori Hannele Piippo-Fairin mukaan kaupunki on tehnyt vain välttämättömän.

— Rakennus on ollut pitkään myytävien kiinteistöjen salkussa, mutta teetetyn rakennetutkimuksen perusteella se on hyvässä kunnossa. Nyt voimme tehdä tarvittavia peruskorjauksia jo ennen kuin asiat ehtivät mennä liian pitkälle.

Rehtorin mukaan ensimmäisenä musiikkiopistossa pitäisi uusia ikkunat ja myös ilmanvaihtolaitteisto on tiensä päässä. Kunnostus alkaa kuitenkin ulkotöillä: ovet, rännit ja tuulikaappi uusitaan, ja lisäksi rakennuksen pinta maalataan.

Kiinteistökauppa on ollut pitkään tekeillä. Kaupungin ja musiikkiopiston välinen kauppa oli ensi kertaa teknisen lautakunnan esityslistalla joulukuussa 2015. Sinetin kaupalle napauttanee tekninen lautakunta tänään keskiviikkona.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö