Partanen ja Vainio valittiin kärkiryhmiin

YLEISURHEILU. Aku Partasen matka kohti Lontoon MM-kisoja on hyvässä vauhdissa.

Kalle Sipiläinen

Kilpakävelijä Aku Partanen jatkaa Suomen urheiluliiton Team Finland –valmennusryhmässä. Huippuryhmään valittiin kaikkiaan viisitoista Suomen yleisurheilun kärkinimeä.

EM-ryhmään Lappeenrannan Urheilu-Miehistä valittiin kestävyysjuoksija Alisa Vainio. Vainion viime kausi meni jalkavaivoista toipuessa, mutta valmentaja Jarmo Viskarin mukaan tällä hetkellä kaikki menee niin kuin pitääkin.

— Perusharjoittelu on käynnissä. Suunnitelmissa on ulkomaanleiri, kunhan saadaan aika ja paikka kohdalleen. Tavallaan hyvä, ettei ole mitään kerrottavaa, sanoo Viskari.

 

Yleisurheilun MM-kisat käydään elokuussa Lontoossa, nuorten Euroopan mestaruudet ratkotaan heinäkuussa Puolassa. Vainio täyttää tasan vuoden kuluttua 20 vuotta, mutta nousee jo ensi kaudeksi vanhimpaan juniori-ikäluokkaan 22-vuotiaisiin, kansainvälisesti U23-ikäluokkaan.

— Ensi kesän arvokisat kiinnostavat, sekä nuorten että aikuisten arvokisat, Viskari kertoo.

Partasella tulosraja Lontoon 50 kilometrin kävelyyn on jo alitettuna. Partasen uran ensimmäiset olympialaiset päättyivät Riossa keskeytykseen, kun hänen lonkkansa kramppasi, mutta syksyn harjoitukset ovat sujuneet ilman ongelmia.

— Oikeastaan tosi hyvin on mennyt. Kävin Kihun testeissä Jyväskylässä, ja niiden mukaan kehitystä on tapahtunut niin kesään kuin viime vuoteenkin verrattuna, Partanen kertoo.

 

EM-ryhmä ja uusi nuorten EM-ryhmä ovat SUL:n viisiportaisen järjestelmän kaksi muuta kärkiryhmää Team Finlandin takana.

Vainion lisäksi EM-ryhmään valittiin Simpeleen Urheilijoista Joensuun Katajaan siirtyvä keihäänheittäjä Heidi Nokelainen. Kaikkiaan liiton kolmeen ylimpään ryhmään nimettiin 75 urheilijaa.

— Team Finlandin ja EM-ryhmän urheilijoiden tavoite on menestyä tulevan kauden arvokisoissa. Nuorten EM-ryhmän urheilijoiden menestymistavoite on 2—4 vuoden päästä käytävissä arvokilpailuissa, kertoo valmennusjohtaja Jorma Kemppainen SUL:n tiedotteessa.

 

Nuorten EM-ryhmään valittiin Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen ja Imatran Urheilijoiden Senni Salminen. Kummankin päälaji on kolmiloikka.

Valinnat ryhmiin tehdään pääsääntöisesti kahdeksi vuodeksi. Jos urheilija putoaa ryhmästä, hän pysyy seurannan ja erikseen määriteltävän tuen kohteena ryhmästä putoamisen jälkeisenä vuotena.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen