Saimaa-taidetta Osuuspankkiin

Taideostot. Julkiset uudisrakennukset Etelä-Karjalassa ovat viime aikoina työllistäneet taiteilijoita.

Sari Pullinen

Uuteen Osuuspankin toimitaloon Lappeenrantaan on tilattu Saimaa-aiheista kuvataidetta alan opiskelijoilta. Useisiin muihinkin eteläkarjalaisiin uudisrakennuksiin on hankittu viime aikoina taideteoksia.

Pankki ja Saimaan ammattikorkeakoulu järjestivät opiskelijoille teoskilpailun. Tarjolle tulleista töistä pankki valitsi tiloihinsa kolme kokonaisuutta. Teokset ja niiden tekijät julkistetaan maanantaina.

— Haluamme tarjota taiteella viihtyisyyttä ja tuottaa elämyksiä asiakkaille. Kaikki valitut teokset ovat erilaisia, Etelä-Karjalan osuuspankin viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna kertoo.

Asiakastiloihin on hankittu myös teoksia kahdeksalta pitkän linjan ammattitaiteilijalta, ja pankin jo olemassaolleesta, inventoidusta taidekokoelmastakin osa pääsee uudisrakennukseen.

Ensi vuonna pankki järjestää tiloissaan taidekierroksia yleisölle.

 

Myös Etelä-Karjalan keskussairaalan ensi vuoden lopussa valmistuvaan uudisosaan tulee useita Saimaa-aiheisia taideteoksia paikallisilta taiteilijoilta. Ne myös edistävät sekä potilaiden että henkilökunnan hyvinvointia.

Uudessa Teatteri Imatran rakennuksessa on taideteokset imatralaiselta taidegraafikolta Reetta Ahoselta ja lappeenrantalaislähtöiseltä kuvataiteilijalta Landys Roimolalta.

Ahosen teos Alkaa elämään! on ripustettu teatterin lämpiöön. Teos koostuu kaiverretusta koivuviiluvanerista ja valosta. Roimolan betoninen pisarateos on teatterin ulkoseinässä.

Taipalsaaren Saimaanharjulle vuosi sitten valmistunut päiväkoti sai aulan lattiaan Erika Kallasmaan tekemän satuaiheisen taideteoksen. Sen aihe perustuu Taipalsaarella vaikuttaneen Marjatta Kurenniemen lastenkirjoihin.

 

Kirjoittaja:
Sari Pullinen