Mika Albertsson vuoden reserviläinen

LAPPEENRANTA. Imatralainen Mika Albertsson on ansioitunut reserviläis- ja veteraanitoiminnassa, luennoinut kaikenikäisille ja etsinyt sankarivainajia.

Ilpo Leskinen

Imatran reserviläisten pitkäaikainen jäsen Mika Albertsson on valittu vuoden reserviläiseksi. Valinta tehtiin Reserviläisliiton syyskokouksessa lauantaina Lappeenrannassa.

Albertsson on tullut tunnetuksi aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnastaan maanpuolustuksen hyväksi. Hän on reservin vääpeli ja toimii Imatran reserviläisten veteraanivastaavana.

Veteraanitoimintaan kuuluu veteraanien auttaminen arjen toimissa sekä seuranpito. Vuosia sitten Albertsson oli käynnistämässä veteraanien avustustoimintaa Imatralla.

Hänen aloitteesta käynnistyi sankarivainajien hautakivien kunnostaminen Imatran kolmella hautausmaalla. Työ jatkuu ensi kesänä.

Vuodesta 1997 alkaen Albertsson on osallistunut kentälle jääneiden sankarivainajien etsintöihin Karjalan kannaksella ja Laatokan Karjalassa. Hän on ollut mukana tuomassa lähes 300:aa sankarivainajaa Suomeen haudattavaksi.

Mika Albertsson on myös suosittu esitelmöitsijä. Hän luennoi sotahistoriallisista aiheista koululaisille sekä reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöille.

Hän on havainnut nuorison kiinnostuksen talvi- ja jatkosodasta kasvaneen. Hän toivoo, että Suomen historiaa opetettaisiin kouluissa nykyistä enemmän.

Nimeäminen vuoden reserviläiseksi tuli Albertssonin mukaan suurena yllätyksenä. Hän näkee, että valinta on samalla tunnustus koko Etelä-Karjalan maanpuolustustyölle. Hän korostaa, että maanpuolustustyö on joukkuepeliä parhaimmillaan.

Reserviläisliiton syyskokouksessa valittiin liiton uudeksi puheenjohtajaksi kehityspäällikkö Ilpo Pohjola Liperistä.

Maanpuolustusnaisten uudeksi puheenjohtajaksi on valittu pyhtääläinen Mervi Liimatainen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen