SaiPan toimistosta lähtee ja tulee väkeä

Jääkiekko. Liigassa peli on alkanut kulkea alkukautta paremmin, mutta hallissa myytävää on vielä ja katsojia pitäisi houkutella lisää.

Vesa Salminen

SaiPan myyntipäällikön Jussi Viljakaisen tehtävä muuttuu viestintä- ja markkinointijohtajaksi. Hän hoitaa jatkossa Liiga-SaiPasta irtisanoutuneen yhteyspäällikön Mikko Pehkosen tehtävät.

SaiPan organisaation johtopaikoilla muutos on kevään jälkeen kolmas. Ensin Marko Ek astui Riku Kallionimen seuraajaksi toimitusjohtajana, kauden päätyttyä Ari Santanen korvasi Pekka Tirkkosen liigajoukkueen päävalmentajana ja nyt Viljakainen jatkaa Pehkosen työtä.

Jussi Viljakainen palkattiin lähtevän yhteyspäällikön Mikko Pehkosen tilalle, mutta toisella tittelillä, mikä työnkuvassa muuttuu, Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Marko Ek?

– Titteli kuvaa paremmin nykyistä laajaa tehtäväkuvaa. Jussille kuuluu myös enemmän myyntivastuuta.

Tiedotteen mukaan SaiPan toimistoon palkataan loppuvuonna vielä yksi ihminen, mihin tehtävään?

– Lisäämme resursseja yhteistyökumppaneiden kontaktointiin – ja myyntiin.

Yhteyspäällikkö lähtee yhtäkkiä kesken kauden, mikä siellä SaiPan toimistossa oikein kuohuu?

– Ei täällä kuohu mikään. Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Se oli Mikon oma ratkaisu.

Ajankohta on yllättävä.

– Siihen en voi kommentoida mitään, sillä Mikko on ratkaisun tehnyt ja häneltä pitää kysyä, miksi juuri nyt.

Joukkueen peli on muuttunut positiivisempaan suuntaan, mutta yleisöä on edelleen ollut vähän ja laidoissa paljon myymätöntä tilaa, vaikuttaako se toimintaedellytyksiin?

– Selvennätkö kysymystä.

Kun tulobudjetti ei ole täyttynyt, pitääkö tehdä säästötoimia?

– Vastuullisessa firmassa katsotaan koko ajan, ettei käytetä rahaa vääriin asioihin. Turhista asioista karsitaan. Normaaleihin päivärutiineihin ja joukkueen toimintaan se ei vaikuta.

Jonkunlaista painetta se aiheuttaa, kun katsojia on tuhat vähemmän kuin on budjetoitu.

– Totta kai. Kyllähän sen jokainen ymmärtää, että jos tulopuoli ei ole sitä mitä haluttaisiin, se aiheuttaa täällä päässä kovasti työtä ja mietintää, miten asiat saataisiin kääntymään toiseen suuntaan.

Kohdistuuko uuteen toimitusjohtajaan haastavassa tilanteessa paljon ulkopuolista painetta, eli tuleeko tuutin täydeltä neuvoja kiekkokansalta?

– Joitakin kyllä. SaiPa herättää suuria tunteita, mikä on todella positiivinen asia.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen