Sammonlahden yhtenäiskoulu hallituksen suosikki

Politiikka. Yhden yhtenäiskoulun malli on myös lautakuntien lausunnoissa selkeä ykkösvaihtoehto.

Heikki Sopanen

Lappeenrannan kaupunginhallitus kannattaa kaupungin länsialueelle yhtä yhtenäiskoulua, joka muodostetaan Sammonlahteen. Hallitus aikoo esittää kaupunginvaltuustolle, että yhden yhtenäiskoulun malli valitaan länsialueen palveluverkon toteuttamisen vaihtoehdoksi. Yhtenäiskoulu tarkoittaa peruskoulun vuosiluokkien 1.-9. koulua.

Toinen vaihtoehto valmistelussa on ollut kasvatus- ja opetustoimen johdon esittämä kahden yhtenäiskoulun malli. Kouluista toinen olisi Sammonlahdessa ja toinen Lappeen koulussa.

Hallituksen yhden yhtenäiskoulun esitys pohjautuu lautakuntien lausuntoihin. Kasvatus- ja opetuslautakunta oli yhden yhtenäiskoulun kannalla äänin 11-2. Tekninen lautakunta kannatti yhden koulun mallia yksimielisesti, samoin kulttuurilautakunta. Nuoriso- ja liikuntalautakunta oli nuorisotoimen tarpeiden osalta yhden yhtenäiskoulun ja liikunnan tarpeiden osalta kahden yhtenäiskoulun kannalla.

Yhden yhtenäiskoulun malli sai myös Sammonlahden alueen nykyisten koulujen opettajien ja rehtorien kannatuksen. Lavolan, Skinnarilan, Kuusimäen ja Sammonlahden koulujen 58 opettajaa, neljä rehtoria ja viisi tukipalvelujen asiantuntijaa olivat yksimielisesti Sammonlahden yhtenäiskoulun kannalla.

Kaupunginhallitus tekee esityksensä valtuustolle maanantaina. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, Sammonlahden yhtenäiskouluun tulee noin 560 alakoululaista (luokat 1.-6.) ja 400 yläkoululaista (luokat 7.-9.).

Lappeen koulu jatkaa vuosiluokkien 1.-6. kouluna, ja siellä on noin 340 alakoululaista.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen