Kevät tuo katoksen Vanhalle kentälle

LAPPEENRANTA. Vielä on avoinna, riittääkö investointirahaa myös Sammonlahden tekonurmikentän uusimiseen.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Vanhan kentän katsomo saa katon päällensä vielä ennen pesäpallokauden alkua. Asiasta päätti nuoriso- ja liikuntalautakunta kokouksessaan tiistaina.

Katsomon rakentamisen hyväksytty kokonaishinta on 229 000 euroa.

-Tarjouksia oli tullut hyvin. Lautakunta hyväksyi niistä edullisimman. Suunnitelmamme on ollut, että Vanhan kentän katsomo katetaan tänä vuonna, lautakunnan puheenjohtaja Armas Timonen (sd.) kertoo.

Pesäpalloseura Pesä Ysit pelaa Vanhalla kentällä naisten Superpesistä, joka lisenssiehdoissaan edellyttää joukkueilta noin 700 katettua katsomopaikkaa.

Vanha kenttä on ollut nykyasussaan vuodesta 2008, jolloin kaupunki rakensi sinne katsomot.

Katon rakennusurakan kilpailutuksen yhteydessä kaupunki pyysi tarjoajilta erillistä optiota myös media- ja myyntitilan rakentamisesta Vanhalle kentälle.

Lautakunta kuitenkin päätti, ettei myyntitilaa ainakaan tässä yhteydessä rakenneta, sillä sen hinta olisi ollut 102 000 euroa.

Vanhan kentän katsomon kattaminen rahoitetaan liikuntatoimen pienten peruskorjausten ja rakentamisen määrärahasta, joka on 450 000 euroa.

Summa todennäköisesti kasvaa vielä jonkin verran liikuntatoimen vuoden 2016 säästöistä.

Liikuntapaikkainvestointeihin siirtyvän rahan suuruus selviää, kun liikuntatoimen vuoden 2016 lopullinen tilinpäätös valmistuu.

Vuosi sitten edellisvuoden säästöjä siirrettiin liikuntatoimen investointeihin noin 44 000 euroa.

Samaa määrärahaa on suunniteltu käytettävän tänä vuonna myös Kimpisen ulkokuntosalin viimeistelyyn, pieniin liikuntapaikkojen kunnostuksiin ja Sammonlahden tekonurmikentän uusimiseen, jos rahaa riittää.

Tekonurmiurakan alustava kustannusarvio on ollut noin 260 000 euroa.

Nuoriso- ja liikuntalautakunta otti tiistaina vastaan jalkapalloseura PEPO Lappeenrannalta Sammonlahden tekonurmen uusimista puolustaneen adressin, jossa oli 537 allekirjoitusta.

-Sammonlahden tekonurmikentän huono kunto on ollut meillä lautakunnassa hyvin tiedossa. Meillä on käytettävissä ne rahat, jotka nyt ovat. Voimme vielä ensi kuussa palata Sammonlahden tekonurmeen. Jos Luoja suo, se ehkä voidaan vielä toteuttaa, Timonen toteaa.

Timonen muistuttaa, että lautakunta esitti erillisiä määrärahoja sekä Vanhan kentän katsomoiden kattamiselle että Sammonlahden tekonurmikentän uusimiselle, mutta kaupunginvaltuusto karsi ne lopullisesta investointiohjelmasta pois.

-Ei lautakunta voi alkaa velaksi mitään tehdä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen