Laulukilpailut kaipaa lisärahoitusta

Lappeenranta. Tammikuussa 2019 Lappeenrannan laulukilpailut täyttää 50 vuotta.

Sari Pullinen

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut järjestetään seuraavaksi tammikuussa 2019. Se tulee samalla 50 vuoden ikään.

Kilpailutoimikunta pyysi kaupunginhallitukselta 50 000 euroa lisää rahaa kustannusten nousun vuoksi. Niin palkkiot kuin salivuokratkin ovat nousseet, ja ulkopuolinen rahoitus on epävarmaa.

Kaupunginhallitus päätti tarkastella lisämäärärahan tarvetta siinä vaiheessa, kun vuoden 2019 talousarviota valmistellaan ja kun tiedetään ulkopuolinen rahoitus.

 

Edelliset laulukilpailut vuosi sitten ylitti talousarvion noin 32 000 eurolla. Tuolloin talousarvioon ei saanut tehdä korotuksia, eikä opetusministeriö myöntänyt 20 000 euron valtionavustusta ministeriön säästöjen vuoksi.

Lipputulotavoitteista jäätiin noin 16 400 euroa.

Lisärahaa haviteltiin nyt ainoastaan vuodelle 2019. Seuraavina laulukilpailuvuosina on tarkoitus hakea ulkopuolista rahoitusta ja etsiä lisää tulonlähteitä.

 

Laulukilpailujen 50. juhlavuosi huomioidaan kaupungin vieraanvaraisuudessa ja laulukilpailujen markkinoinnissa.

Kilpailutoimikunta esitti myyntiartikkeliksi kilpailun historiasta kertovaa lehteä, juhlaorkesterille fanfaaria ja jurylle ja kutsuvieraille juhlavastaanottoa.

Vuoden 2019 kilpailutoimikuntaan nimetään puheenjohtajaksi kauppaneuvos Risto Kiljunen ja jäseniksi kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry, musiikkiopiston rehtori Hannele Piippo-Fair, laulun lehtori Risto Savolainen ja laulukilpailujen toiminnanjohtaja Milko Vesalainen.

Lappeenrannan 19. valtakunnalliset laulukilpailut järjestetään 1.1.—6.1.2019.

 

Kirjoittaja:
Sari Pullinen