Kylpyyn, kuntosalille ja proteiiniruualle

Yritysosto. Savon mafian toimitusjohtaja haluaa laajentaa Lappeenrannan kylpylän toiminta-ajatusta kuntoutuksesta kuntoiluun.

Piia Kaskinen

Savon mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen istuu Lappeenrannan kylpylähotellin uudessa ravintolassa. Hän nauraa, että olisi ehkä pitänyt lukea kylpylän historiikki vähän aikaisemmin.

— Se kertoo, että kaikki aiemmat toimijat ovat menettäneet tässä rahansa.

 

Oikeasti savolaisilla on vahva usko kylpylän vetovoimaan.

He ovat pistäneet uudemman kylpylähotellin neliöt aiempaa tehokkaampaan käyttöön. Siinä missä ennen oli varastotilaa ja osa uimahallista, on nyt ravintola ja keittiö. Aula on uusittu ja vastaanottotiskin paikka muuttunut.

Kupiainen haluaa laajentaa kylpylän toiminta-ajatusta kuntoutuksesta kuntoiluun. Siksi hotellin kakkoskerroksessa on täysin uusi kuntosali. Se on auki myös muille kuin hotellivieraille. Kevään mittaan käynnistyy myös erilaisia ryhmäliikunta- ja yksilövalmennustoimintoja.

Ravintolakin huomioi aktiiviliikkujien tarpeet. Annosten proteiinimäärät ovat kohdallaan.

— Aiomme mennä hyvinvointi edellä. Venäjä on iso mahdollisuus. Tiedostamme sen kyllä, muttemme rakenna toimintaamme venäläisten varaan.

 

Wanhan kylpylän puoli on entisellään. Sen hotelli- ja hoitohuoneisiin on  luvassa pieniä pintapäivityksiä kevään mittaan, muttei mitään radikaalia.

— Pyrimme vaalimaan kylpylän perinteitä.

Perinteiden vaaliminen tarkoittaa myös alkulähteen aktiivisempaa käyttöä.

Lappeenrannan kylpylä rakennettiin aikoinaan kahden kylmävetisen lähteen päälle. Myöhemmin niiden vesi todettiin radioaktiiviseksi ja sitä pidettiin erittäin terveellisenä.

— Radioaktiivisuuden ylistys alkoi 1930-luvulla. Lappeenrannan kylpylän vettä mainostettiin vielä radioaktiivisemmaksi kuin kylpylämaa Saksan parhaimmissakaan kylpylöissä, kertoo Eija-Hilkka Anttila, kylpylän historiikin kirjoittaja.

Terveyslähde on edelleen terveyslähde. Esimerkiksi kestävyysjuoksija Alisa Vainio pulahtaa sinne säännöllisesti, Kupiainen kertoo.

— Aikoinaan sen vettä on myös juotu terveystarkoituksissa. Mietimme, kuinka juotavuutta voisi hyödyntää nytkin.

Muunlaista juotavaa saa jo nyt, sillä nyt kylpylällä on myös anniskeluoikeudet.

 

Savon mafia osti Lappeenrannan kylpylän toiminnot vuodenvaihteessa kuntoutukseen ja terveyslomiin keskittyneeltä KK-Verveltä.

— Tunsimme jo ennestään Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkaisen kanssa, ja ryhdyimme juttelemaan kylpylästä pari vuotta sitten, Kupiainen kertoo.

Kumpikin päätti keskittyä siihen, minkä tuntee osaavansa. Verve jatkaa kuntoutustoimintaa, Savon Mafia vastaa majoitus- ja ravintolapalveluista.

Aikoinaan sen vettä on myös juotu terveystarkoituksissa.

Janne Kupiainen

Lappeenrannasta Savonlinnaan höyrylaivalla

Savon mafia aikoo edistää matkailua Lappeenrannan ja Savonlinnan välillä.

Kaupunkien välille suunnitellaan höyrylaivareissuja jo ensi kesäksi, kertoo savonlinnalaisen Vip Cruisen osakas ja kippari Janne Leinonen.

Savon mafialla on suunnitelmia myös eri kaupunkien kylpylöiden yhteistyötä varten.

 

 

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen