Uusi teatteritalo sykähdytti tunnelmallaan

Imatra. Kutsuvieraiden joukossa oli paljon tuttuja nimiä. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen leikkasi avajaisnauhan.

Anniina Meuronen

Onnentoivotus kera halauksen. Niitä saivat Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissanen ja Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen perjantai-iltana useita, kun uusi Teatteri Imatra virallisesti avattiin.

Kutsuvieraslistan mukaisesti uuteen teatteritaloon liikehti väkeä niin Imatran kaupungilta, naapurikaupunkien ja -kuntien johtoportaista, kulttuurimaailmasta kuin ministeritasoltakin.

Luonnollisesti kutsuvieraiden joukossa oli myös valtioneuvos Riitta Uosukainen puolisonsa kanssa. Uuteen teatteriin on ollut mahdollista päästä tutustumaan aikaisemminkin, mutta Uosukaiset halusivat säästää kokemuksen avajaisensi-illan yhteyteen.

— Hurjan hienot tilat, tuttu ilmapiiri ja samat tutut ihmiset, Toivo Uosukainen sanaili.

Riitta Uosukainen oli tyytyväinen avajaisnäytelmävalintaan Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi.

— Olen lukenut sen kirjan, joka oli hyvä ja hauska. Vekkuli teksti käy varmasti myös avajaisnäytelmäksi, hän pohti ennen kun yleisöä alettiin päästää aulasta saliin.

Mirja Borgström balettia Imatralle tuottavasta MKB Saimaa Arts and Marketingista kehui myös tunnelmaa tutuksi.

— Olen erittäin ylpeä ja onnellinen, että uusi teatteri teetettiin. Nyt meillä on maamerkki, teatterin torni.

Näyttelijä Jaana Saarinen oli haltioitunut uudesta teatterirakennuksesta. Hän on ollut vierailevana tähtenä Teatteri Imatran produktioissa aikaisempina vuosina niin teatterissa kuin kesäteatterissakin.

— En varmaan enää elinaikanani toiste pääse juhlimaan ihan upouutta teatteritaloa. Uuden teatteritalon saaminen Imatralle on hieno viesti siitä, että kulttuuri on voimissaan. Olen siitä hyvin iloinen.

Saarinen muisteli vanhaa teatteritaloa liikuttavana. Hän on toista mieltä siitä, että sama tunnelma olisi siirtynyt myös uusiin tiloihin.

— Ei rakennus tunnelmaa tee. Mutta antaahan se nyt jonkunlaisen viestin, että kaupunki päättää rakentaa uuden teatterin. Varmasti uusi talo tuo nostetta henkilökunnallekin.

Saarinen kertoi myös odottavansa kovasti avajaisnäytelmää. Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi nähdään Suomessa teatterilavalla ensimmäisenä nimen omaan Imatralla.

— Hämmästelen Timo Rissasen kontakteja, että hän vielä tämänkin sai järjestettyä, Saarinen hehkutti.

Ennen esityksen alkua opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) piti puheen. Hän korosti teatterin pitkiä perinteitä Imatralla todeten, ettei olisi ollut parempaa tapaa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea kyseisessä kaupungissa kuin saada viettää uuden teatteritalon avajaisia.

— Tämä on ollut kunnianhimoinen hanke, vaikka taloudelliset ajat ovat haastavat. Täällä on rohkeita päättäjiä ja virkamiehiä.

Teatteri Imatra

Uusi teatteritalo avattiin tutulla paikalla Kallenkujalla 10. helmikuuta.

Pääkatsomo 200-paikkainen.

Kuusi vakinaista näyttelijää, ääni- ja valosuunnittelija, puvustaja, kaksi lavastemiestä ja toimistohenkilökuntaa.

Vierailevia taiteilijoita mukana lähes kaikissa tuotannoissa.

Teatterinjohtaja Timo Rissanen.

Kirjoittaja:
Anniina Meuronen