Sudet – Akilles 19-2. Wiipurin Sudet ylitse muiden

JÄÄPALLO. Lappeenranta on Suomen jääpalloilun pääkaupunki. Wiipurin Sudet voitti neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden.

Anssi Silvennoinen

Wiipurin Susien joukkue kerääntyy yhtenäiseksi riemuitsevaksi massaksi kapteeni Anna Tiippanan ja Suomen mestaruuspokaalin ympärille. Hetkeä aiemmin sama joukko ilotulitti ylivertaisella joukkuepelillä Porvoon Akilleksen kumoon jääpalloilun naisten SM-sarjan loppuottelussa maalein 19-2 (9-1).

Mestaruus on lappeenrantalaisjoukkueen neljäs peräkkäinen. Se tuli vuorokausi Veiterän miesten SM-kultamitalien varmistumisen jälkeen.

Tiippana hymyili leveästi pokaali kainalossaan.

-Tuntuu aika hienolta. Meidän porukkamme on ihan huikea. Olemme Suomen parhaita. Olemme pelanneet niin monta vuotta yhdessä ja löydämme toisemme kentällä hyvin. On tosi hienoa pelata tässä joukkueessa. Emme pelaa yksilöinä, vaan syöttelemme paljon ja olemme oikeasti joukkue, Tiippana kertoo.

Tiippana on parhaillaan vaihto-oppilaana Skotlannissa, mutta reissasi viikonlopuksi Lappeenrantaan auttamaan joukkuettaan mestaruuteen.

-Keskiviikkona lähden takaisin. Oli tosi mukava käydä hakemassa kultamitali mukaan.

Susien edustusjoukkue ei ole hävinnyt Suomen kentillä yhtään ottelua olemassaolonsa aikana. Sen erinomaisuuden pohjana on pelaajien ydinryhmä, joka on harjoitellut tavoitteellisesti yhdessä jo vuosikaudet.

Riina Ellonen oli voittamassa tyttöjen Suomen mestaruutta Veiterän paidassa jo vuonna 2005.

-Rakensimme oman pelitapamme suunnilleen kahdeksan vuotta sitten. Se toimii, minkä lisäksi meillä on tosi hyviä yksilöitä. Nyt se kantaa hedelmää. Harmi, että muilla joukkueilla ei ole samanlaista pohjaa kuin meillä. Toivottavasti he yrittävät tulevaisuudessa päässä meidän tasollemme, Ellonen sanoi kultamitali kaulassaan.

Susien edustusjoukkueeseen on kasvanut tälläkin kaudella uusia junioreja, mikä ilahduttaa kapteeni Tiippanaa.

-He pärjäävät tosi hyvin meidän mukanamme ja ovat päässeet jo maajoukkueeseen. Meillä on täällä tosi hieno homma käynnissä.

Susien valmentaja Ilkka Ellonen on ollut ryhmän luotsina alkuvuosista asti.

-Syöttöpeli on joukkueemme paras ominaisuus. Siitä tämä koko juttu lähtee. Emme nipota turhia, vaan annamme pelaajien pelata sitä peliä, jonka he osaavat, Ellonen toteaa.

Jatkuuko sama tahti ensi kaudella?

-Todennäköisesti ainakin. Kukaan ei ole lopettamassa.

Suomen naisten maajoukkue on käytännössä Wiipurin Susien parhaimmisto muutamalla vahvistuksella höystettynä. Suomen Vuoden naispelaajina on kolmen viime vuoden aikana palkittu Susien Tytti Segerman, Tiippana ja Petra Verhelä.

Tiippana on yksi tuoreista mestareista, joille vuoden 2018 MM-kisat Kiinassa ovat tavoite.

-Meillä on mahdollisuudet pärjätä siellä hyvin, jos vain saamme parhaan mahdollisen joukkueen mukaan. Toivottavasti saamme tällä kertaa liitolta siihen vähän enemmän tukea, Tiippana totesi viitaten viime vuoden Yhdysvaltojen MM-kisoihin, jonne matkustamisen pelaajat maksoivat pitkälti omasta pussistaan.

Wiipurin Sudet

Pelaajat: Tytti Segerman, Petra Verhelä, Riina Ellonen, Emma Malinen, Noora Ellonen, Joanna Nykänen, Elisa Nylund, Tiia Lehtinen, Susanna Simola, Kaisa Lensu, Sara Oravuo, Sofia Segerman, Mona Vainikka, Anna Tiippana, Kukka Eerikäinen, Kukka-Maria Vesalehto, Emilia Hannikainen, Kikka Kirjavainen, Ida Buure Valmennus ja huolto: Ilkka Ellonen, Juha Lappi, Jukka Rautio, Arno Pitkänen

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen