Kädet täynnä taidetta

Taideopetus. Ulla Särkisen ensimmäinen lukuvuosi Estradin rehtorina alkaa olla lopuillaan. Edessä on vielä vuoden kiireisin aika.

Stina Kivinen

Taidekoulu Estradin rehtorin ensimmäinen vuosi on sujunut vallan mainiosti.

— Olen viihtynyt töissä ja Estradilla todella hyvin, kertoo Ulla Särkinen.

Hänet valittiin viime vuoden toukokuussa taidekoulun rehtoriksi, ja työt hän aloitti syyskuussa 2016. Särkisen ensimmäinen lukuvuosi Estradin johdossa alkaa nyt olla takana päin.

Särkinen kertoo, että aikaa on mennyt asioihin perehtymiseen ja aikatauluihin totutteluun.

— Niin kuin missä tahansa työpaikassa ensimmäisenä vuotena.

 

Särkinen on aiemmin työskennellyt Imatran kaupungilla sekä vapaa-aikapalvelujen päällikkönä että kulttuuripalveluiden päällikkönä. Koulutukseltaan hän on musiikinopettaja ja kulttuurituottaja.

Aiemmista töistä on Särkisen mukaan ollut paljon hyötyä. Opettajan tausta auttaa ymmärtämään taidekasvatuksen maailmaa, kun taas työ kaupungilla on opettanut työskentelyä talous- ja henkilöstöasioiden parissa.

— Imatran kaupungilla tein paljon tapahtumatuotantoa, mikä on tärkeä osa myös Estradin toimintaa.

Estradin rahoituksesta suuri osa tulee esiintymisistä, tapahtumista ja erilaisista yhteistyökuvioista. Rahoituksen pohja on Särkisen mielestä vakaa, mutta uusia keinoja täytyy aina miettiä ja pieniä uudistuksia tehdä.

 

Estradissa on kolme linjaa: sirkus, rytmimusiikki ja teatteri. Sirkus on suurin linja, musiikki ja teatteri ovat samankokoisia. Yhteensä Estradissa on kirjoilla noin 570 opiskelijaa.

Pääsiäisen jälkeen koulussa alkaa koko vuoden hektisin kausi. Tulossa on jokaisen linjan omia esityksiä sekä useampi yhteisproduktio.

Tekemistä rehtorille ja opettajille teettää myös taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmauudistus. Opetussuunnitelman perusteet julkaistaan kesällä, ja Särkinen kertoo, että sen tuomia muutoksia aletaan Estradissa suunnitella jo nyt.

— Kysymme myös oppilaiden mielipiteitä siitä, mihin suuntaan koulutusta voisi kehittää.

Uudistus astuu voimaan syyslukukaudella 2018.

 

Kokonaisuutena Särkinen pitää Lappeenrannan taiteen perusopetuksen tilaa erinomaisena.

— Täällä oppilaitokset tekevät yhteistyötä, mikä on hieno asia. Täällä voidaan olla ylpeitä taiteen perusopetuksesta.

Myös Estradin tulevaisuus on Särkisen mukaan valoisa. Opetusta kehitetään jatkuvasti, ja estradilaiset haluavat olla mahdollisimman monessa mukana.

Taidekoulu Estradi

Esittävän taiteen oppilaitos, joka tarjoaa taiteen perusopetusta.

Ylläpitää Etelä-Karjalan Estradi ry.

Työllistää noin 45 henkilöä.

Oppilaita noin 570.

Kolme linjaa: sirkus, rytmimusiikki ja teatteri.

 

Kirjoittaja:
Stina Kivinen