Kimpinen kaipaa kevyttä tuunausta Kalevan kisoihin

LAPPEENRANTA. Pian 80-vuotias Kimpisen yleisurheilustadion on vetreässä kunnossa. Havaitut sisäilmaongelmat rajoittuvat henkilökunnan tiloihin.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Kimpisen yleisurheilustadionille pitää tehdä vain pieniä parannuksia vuoden 2019 Kalevan kisoja varten. Stadion peruskorjattiin vajaalla 1,3 miljoonalla eurolla ennen vuoden 2007 Kalevan kisoja.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten puheenjohtajan Mauri Auvisen mukaan kenttä on edelleen keskimäärin hyvässä kunnossa.

-Keihäänheittopaikkaa pitää tosin katsoa tarkasti kesällä, että vieläkö vauhdinottoradan kunto riittää. Se lohkeilee, kun paljon kulutetaan. Muuten suorituspaikkojen uusimiseen ei ole tarvetta, Auvinen kertoo.

Suurin Kalevan kisojen tuoma muutos Kimpiseen on viimeisen pääkatsomolohkon kattaminen, minkä Lappeenrannan kaupunki listasi jo kisahakemuksessa Suomen Urheiluliitolle.

Kattamisen tarkempi toteutustapa ja hinta selviävät tämän vuoden aikana.

-Pyrimme toteuttamaan sen vuoden 2018 syksyllä. Siinä yhteydessä korjataan myös pintoja katsomoissa ja muualla, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.

Koko Kimpisen urheilukeskukseen on suunniteltu pienten ehostusten patteristo. Ensimmäiset työvaiheet ovat olleet ulkokuntoilupaikan rakentaminen ja takakaarrekatsomon muokkaus siirtokatsomoille suotuisaksi.

-Muutosten ansiosta Kimpiseen tulee Kalevan kisoihin pikkuisen enemmän istumapaikkoja kuin ennen. Takakaarrekatsomosta tulee myös vähän näyttävämpi, Auvinen kertoo.

Etukaarteen katsomon LUM teki talkoilla vuoden 2007 Kalevan kisoja varten. Nyt kaupunki siistii ja kunnostaa sen. Lisäksi takasuoran katsomon lankutus tutkitaan sekä asfaltointeja ja opasteita parannetaan.

Kimpistä parannellaan tasaista tahtia Kalevan kisoihin asti.

-Tarkoitus on saada Kimpinen mahdollisimman hyvään kuntoon niillä määrärahoilla, jotka meillä on käytettävissä, Oksman sanoo.

Tänä vuonna Kimpisen urheilukeskuksen alueella uudistetaan myös tenniskenttien ja luistelualueen valaistukset. Kuntopolkukin peruskorjataan Huhtiniemen ja Pappilanniemen kuntopolkujen tavoin samanlaisiksi kivituhkapintaisiksi kuin lentokentän ja Kisapuiston reitit jo aiemmin.

-Ne olisi hyvä saada tehdyksi heinä-elokuussa, kun maa on mahdollisimman kuiva koneille.

Kimpisen pääkatsomo valmistui vuonna 1939. Sen sosiaalitilat ovat ehjät, mutta pienet ja vanhanaikaiset, eikä yleisöpalvelutiloja ole. Auvisen mukaan ihannetilanteessa Kimpisessä olisi paikka ravintolatoiminnalle.

-Se vain vaatisi ihan uuden rakennuksen johonkin sopivaan kohtaan. Se palvelisi pitkällä tähtäimellä kaikkia, jotka järjestävät Kimpisessä tapahtumia.

Kimpisen pääkatsomon uumenissa olevissa liikuntatoimen henkilökunnan tiloissa on sisäilmaongelmia. Oksmanin mukaan urheilijoiden käytössä olevat pukuhuoneet ovat kuitenkin turvallisessa käyttökunnossa.

-En usko, että niiden käytössä kesäaikaan on ongelmaa. Varmaan kaikki nekin käydään kyllä läpi, Oksman sanoo.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen