Yritystalo avasi ovensa yrittäjille

Savitaipale. Uuden yritystalon tiloista suurin osa on jo varattu. Alakerran myymälätila on vielä tyhjillään.

Jaakko Kinnunen

Savitaipaleen yritystalon avajaisia vietettiin keskiviikkona. Entisen osuuspankin remontoituihin tiloihin on tehty tilat 18 yritykselle. Kiinteistön koko on noin 1 200 neliömetriä.

-Yksittäisiä tiloja on vielä vapaana. Käyttöaste on kuitenkin erittäin hyvä, kun otetaan huomioon, että avasimme vasta tänään ovet, kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen toteaa.

Vapaana on tällä hetkellä yksi liiketila ja loppukeväästä kaksi yksittäistä työhuonetta. Yritysten on mahdollista käyttää myös rakennuksen yhteiskäyttötiloja. Yritykset voivat järjestää tiloissa maksutta omia asiakastilaisuuksiaan. Tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Rakennuksen alakerrassa on vapaana noin 75 neliön myymälätila. Alakerran nurkasta löytyy myös vanha pankkiholvin ovi, jonka takana on varastotiloja.

Yritystalon investointeihin varattiin vuodelle 2016 455 000 euroa. Tälle vuodelle investointisuunnitelmissa varausta on 100 000 euroa.

Kunnanjohtaja toivoo, että yritystalo piristäisi kunnan elinkeinoelämää. Yhteistyötä toivotaan niin yritysten kuin muidenkin toimijoiden välille.

-Tavoitteenamme on, että yritystalo ei olisi pelkkä rakennus. Haluamme luoda yhteisöllisyyttä eri yrittäjien välille, Kainulainen sanoo.

Muista mahdollisista ideoista Kainulainen mainitsee oppilaitosten kanssa tehtävän yhteistyön.

-Toivottavasti yritystalo auttaa lähialueen opiskelijoita esimerkiksi opinnäytetöiden suhteen. Myös harjoittelupaikkoja olisi hienoa saada alueen nuorille.

Etelä-Karjalan yrittäjien puheenjohtaja Jouko Soikkeli pitää Savitaipaleen yritystaloa hyvänä ratkaisuna.

-Kun yritysten toimitilat ovat yhdessä, on mahdollista saada synergiaetuja. Jokaiselle on tietysti omat tilat, mutta yhteistilat parantavat kustannustehokkuutta, Soikkeli sanoo.

Isoissa kaupungeissa yritykset hakeutuvat luonnostaan samoihin tiloihin, mutta Soikkeli muistuttaa, että vastaavia ratkaisuja kannattaa miettiä myös pienemmissä kunnissa.

-Myös asiakkaalle saattaa olla etua siitä, että monta yritystä on saman katon alla, Soikkeli sanoo.

Yritystalossa toimivat yritykset

Atk- ja urheilupalvelu BBcom

AT-Tuote Oy & Suomen Jalkapallovalmentajat ry Eisto Oy IT-palvelut Eeva Nikkilä LähiTapiola Maalaus Tikka Oy Marjakämmen, hierontapalvelut Saimaan Kuitu Savitaipaleen elinkeinopalvelut Tiinan terveys- ja hyvinvointipalvelut Tiliporras Oy Tuulan jalkahoito Vireystila

Kirjoittaja:
Jaakko Kinnunen