Finnkino aloittaa yt-neuvottelut

Elokuvateatterit. Nuijamiehen ja Kino-Aulan jatko on uhattuna. Osuuspankki on valmis jatkamaan teattereiden vuokrasopimuksia.

Juhana Nyman

Finnkino aloittaa yt-neuvottelut Lappeenrannassa. Perjantaina alkavat yt-neuvottelut koskevat Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateattereiden koko henkilöstöä. Elokuvateattereissa työskentelee kymmenen henkilöä.

Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä sanoo, että yt-neuvottelut liittyvät elokuvateattereiden vuokrasopimuksen päättymiseen kesäkuun lopussa.

-Aloitamme neuvottelut vuokrasopimuksen jatkamisesta kiinteistön omistajan kanssa. Yt-neuvottelut liittyvät tähän prosessiin.

Finnkino osti Nuijamiehen ja Kino-Aulan liiketoiminnan Elokuva Luotolalta maaliskuun lopussa. Tuolloin Määttä lupasi teattereiden jatkavan toimintaansa entiseen tapaan.

Nyt hän sanoo, että Nuijamiehen ja Kino-Aulan tulevaisuus on avoinna.

-Se vaihtoehto on olemassa, että teatterit eivät jatka. Ostaessamme teatterit vuokrasopimus oli sovittu kesäkuun loppuun saakka. Nyt aloitamme neuvottelut siitä, mitä tehdään.

Määtän mukaan Finnkinon toiveena on, että teatterit jatkaisivat.

Nuijamiehen ja Kino-Aulan omistava Etelä-Karjalan osuuspankki on halukas jatkamaan teattereiden vuokrasopimusta Finnkinon kanssa. Teattereiden vuokrasopimus päättyy kesäkuun lopussa.

Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns kertoo, että sopimuksen jatkosta ei ole vielä neuvoteltu Finnkinon kanssa.

-Se on vuokralaisesta kiinni.

Pankki on tehnyt teattereiden myymisestä esisopimuksen rakennusyhtiö Jatkeen kanssa. Jatkeen toiveena olisi rakentaa kortteliin kerrostaloja.

Rakennukset ovat kuitenkin saamassa suojelumerkinnän. Kaupunginhallitus on esittänyt Nuijamiehelle tiukkaa sr1-suojelumerkintää. Kino-Aulan suojelumerkinnäksi tulisi hieman lievempi srT.

Aluejohtaja Jari Salonen Jatkeelta pitää Finnkinon vuokrasopimuksen jatkoa varsin mahdollisena.

-Niin kauan kuin kaava-asiat ovat kesken, meidän puolestamme elokuvia saa näyttää niin paljon kuin haluaa. Sitten, kun kaava vahvistuu, katsotaan, mikä on tilanne, Salonen sanoo.

-Ei tässä ole kiirettä ketään pois hätistellä. Käytännössä vuokralainen päättää, jatkuuko toiminta vai ei.

Tieto Finnkinon Nuijamiehen ja Kino-Aulan henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista yllätti täysin Merja Luotola-Maarnelan. Aiemmin perheyrityksensä kautta teattereiden liiketoimintaa pyörittänyt Luotola-Maarnela kuuli uutisesta Etelä-Saimaalta.

Luotola-Maarnela ei halunnut kommentoida uutista tarkemmin.

-Eihän se mukavalta tunnu. Mitään perusteluita en ole kuullut, enkä halua ottaa mitään kantaa tähän.

Finnkinon yt-neuvottelut saadaan päätökseen 19. kesäkuuta. Määtän mukaan viimeistään tuolloin Finnkino tekee päätöksen jatkosta.

Kirjoittaja:
Juhana Nyman