Sarviniemen virkistyskäyttö varmistui sopimuksella

Taipalsaari. Upealla alueella saatiin sovitetuksi yhteen matkailun ja Puolustusvoimien tarpeet, kehaisi Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

Leena Sallinen

Taipalsaaren Sarviniemessä on nyt yleinen virkistysalue. Sen varmistaa perjantaina tehty vuokrasopimus, jolla Metsähallituksen omistama alue siirtyi Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallintaan.

Sopimus koskee osaa entisen Suur-Saimaan lomakylän aluetta Suuressa Sarviniemessä. Siellä voi käydä retkeilemässä ja tarkkailemassa luontoa maitse ja vesitse. Alueella on Taipalsaaren kunnan venelaituri.

Virkistysalueelle on luvassa lisää palveluja, sillä siitä kehitetään Saimaa Geoparkin päiväretkikohde.

-Tarkoituksena on varustaa alue retkeilijöitä palvelevilla rakenteilla, mutta yöpyminen alueella ei ole sallittua. Alueen siistiminen sekä toimintojen ja rakenteiden suunnittelu tehdään jo tulevana kesänä, virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen kertoo tiedotteessa.

Vuokrasopimus panee pisteen Sarviniemen kohtalosta käydylle keskustelulle. Se alkoi kun alueen pakkolunastus oli tulossa vireille pari vuotta sitten.

Asia ratkesi, kun Metsähallitus osti alueen Puolustusvoimien käyttöön, mihin osa siitä myös jää. Jatko selkeni kun ilmeni, että Puolustusvoimilla ei ole tarvetta ottaa koko aluetta hallintaansa. Tilaa jäi myös virkistykselle.

Vuokrasopimus allekirjoitettiin perjantaina paikan päällä. Maanomistajan edustajana nimensä paperiin pani Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

-Sarviniemen säilyminen virkistyskäytössä on hieno asia, sillä alue on erityisen upea. On hyvä, että löydettiin toimiva ratkaisu päivämatkailun ja Puolustusvoimien harjoitustoiminnan kesken alueiden käytössä niin, että matkailu ja Puolustusvoimien tarpeet on saatu sovitettua yhteen, Hyttinen toteaa tiedotteessa.

Virkistysaluesäätiön edustajina vuokrasopimuksen allekirjoittivat säätiön hallituksen puheenjohtaja Jani Telkkä ja toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen