Categories
Artikkelit

Skinnarilan hovin tulevaisuus auki

Anne Kotiharju

Skinnarilan hovin tulevaisuus ei ole vieläkään ratkennut. Lappeenrannan teknillisen yliopiston vuokrasopimus siitä umpeutui vuodenvaihteessa. Yliopisto käytti hovia vuosikymmenet edustustilana. Lisäksi rakennusta on vuokrattu juhlatilaksi. Toivo Kuulan huvilana tunnetun Skinnarilan hovin omistaa Suomen yliopistokiinteistöt. Sen kampuskehitysjohtaja Juha Uotila sanoo, että rakennuksen tulevaisuutta pohditaan yliopiston ja ammattikorkeakoulun sekä muiden toimijoiden kanssa. -Yksi vaihtoehto on, että se myydään. Tavoitteena olisi Uotilan mukaan löytää oikeantyyppinen toimija, jolla olisi lisäksi oikeat tarkoitusperät. -Jos sellainen ilmenee, niin sitten se lähtee, mutta kiirettä ei ole päästä rakennuksesta eroon. Uotila korostaa, että toimijan on ymmärrettävä rakennuksen kulttuurihistoriallinen arvo. -Siihen tulevan toiminnan olisi hyvä virkistää samalla koko aluetta. Kampuskaavassa Skinnarilan hovin rakennukset on suojeltu. Lisäksi läheinen Parkinmäen arvokas harjualue on merkitty säilytettäväksi.

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: