Entisen Armilan koulun viereen perhetukikeskus

Lappeenranta. Assi Groupin tavoitteena on aloittaa rakentaminen syksyllä. Eksoten perhetukikeskus muuttaisi uusiin tiloihin vuoden päästä syksyllä. Tarvittaessa rakennus voidaan muuttaa asunnoiksi.

Terhi Kinnunen

Kiinteistösijoitusyhtiö Assi Group pyytää urakkatarjouksia rakennusyhtiöltä uuden talon rakennuttamisesta perhetukikeskukselle Lappeenrantaan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tulee rakennukseen vuokralaiseksi.

Talo rakennetaan entisen Armilan koulun viereen, Oppilaankadun ja Matkamiehenkadun kulmaan. Assi Group omistaa tontin ja sillä olevat rakennukset.

 

Assi Groupin kiinteistötoiminnanjohtaja Markku Hokkanen kertoo, että talon suunnittelu yhdessä Eksoten kanssa on saatu valmiiksi ja rakennuslupahakemus on jätetty. Yhtiö odottaa urakoitsijoiden vastauksia tarjouspyyntöön elokuun lopulla.

— Jos kaikki sujuu suunnitellusti, eli rakennuslupa myönnetään ja urakkatarjouksista päästään sopimukseen, rakentaminen alkaisi syyskuussa.

Siitä noin vuoden päästä rakennuksen pitäisi olla valmis

Noin 1 000 neliön rakennukseen tulee kellarikerros, kolme kerrosta maan päälle. Talon ulkopinta rapataan vaalean beigen väriseksi.

Hokkasen mukaan talon rakentaminen maksaa noin kolme miljoonaa euroa.

 

Eksote suunnittelee, että Tarulantuvan perhetukikeskus muuttaisi vuoden päästä syksyllä Tykki-Kiviharjuun. Uusissa tiloissa toimisivat lastensuojelun päivystys, lasten tilapäinen laitossijoitus, tehostettu perhetyö sekä perhehoito.

Kivisalmen lapsi- ja nuorisokoti sekä Lentäjäntien nuorisoryhmäkoti puolestaan muuttaisivat nykyisiin Tarulantuvan perhetukikeskuksen tiloihin Myllymäkeen.

Sekä Kivisalmen väistötiloissa että Lentäjäntiellä on Eksoten mukaan sisäilmaongelmia, ja tilat ovat muutenkin epäkäytännölliset.

Tilojen vuokraaminen on järkevämpää kuin se, että Eksote itse rakennuttaisi uudet tilat, Eksoten tekninen johtaja Jari Akkanen sanoo.

— Lähihistoria on osoittanut, että sote-palveluiden tuotantomenetelmät muuttuvat melko nopeasti. Pitkällä tähtäimellä voisi käydä niin, että omistuksessa olisi rakennuksia, joita ei tarvita.

Hokkanen ja Akkanen kertovat, että rakennus on suunniteltu niin, että se voidaan tarvittaessa muuttaa asunnoiksi.

 

Kirjoittaja:
Terhi Kinnunen