Categories
Artikkelit

Maakuntajohtaja: Kehitys on huolestuttava

Stina Kivinen

Etelä-Karjalan liitto sai vuonna 2014 EU:lta 67 000 euroa projektiin, jonka tarkoituksena oli kääntää maakunnan väestömäärä nousuun. Rahat käytettiin maakuntajohtaja Matti Viialaisen mukaan tiedotukseen ja kampanjoihin. — Ei olla tietysti onnistuttu kääntämään tätä [väestönkasvua]. Se ei ihan liiton voimilla onnistu. Viialaisen mukaan alueen kehitys on huolestuttavaa. — Teollisuudella ja korkeakouluilla menee hyvin, mutta väestönkehitys on alueen akilleen kantapää. Hänen mukaansa suurin ongelma on laskeva syntyvyys. Lisäksi hän kaipaisi alueelle lisää yksityisiä investointeja, jotka toisivat alueelle työpaikkoja.   Myös maakuntahallituksen puheenjohtajan Jukka Kopran (kok.) mielestä yhteiskunnassa pitäisi herätä siihen, että lapsia ei enää haluta tehdä. Lisäksi Kopra huomauttaa, että Etelä-Karjalasta todennäköisesti lähdetään opiskelemaan muualle, eivätkä maakunnan korkeakoulut riitä paikkaamaan vajausta. — Tänne tarvittaisiin hyviä koulutuspaikkoja ja yrityksiä, jotka työllistäisivät koulutettuja ihmisiä.

Stina Kivinen

Kirjoittaja: