Categories
Artikkelit

Kimi Circuit sai uuden profiilin

Moottoriurheilu. Muukon kartingradalle rakennettiin vanhan lenkin rinnalle uusi rataprofiili. Elokuun loppupuolella rata testataan Suomen ensimmäisessä supermoton pariajossa.

Vesa Salminen

Muukon FK-rata on saanut uuden rataprofiilin. Lappeenrannan Urheiluautoilijoiden ylläpitämällä radalla on käytännössä nyt mahdollista ajaa kahta erilaista lenkkiä.

Uusi rataprofiili on vielä kokeilussa, sillä turva-alueita ja kanttareita viimeistellään vielä. Suuria muutoksia kartingradan uudistaminen ei vaatinut, vaan käytännössä selvittiin pienillä pohjustus- ja asvaltointitöillä, joilla vanha ja uusi profiili yhdistettiin.

– Uusi profiili on pikkasen nopeampi kuin vanha, Lappeenrannan UA:n puheenjohtaja Harri Rämä kuvaa.

Urheiluautoilijat vuokrasivat rata-alueen Lappeenrannan kaupungilta pari vuotta sitten 30 vuoden vuokrasopimuksella. Seura on ylläpitänyt Kimi Circuitin -nimellä kulkevaa rataa aiemminkin, mutta nyt kaikki vastuut ja kulut ulkoistettiin sille. Rämän mukaan puhutaan noin 10 000 euron kuluista vuodessa.

Muukon vanha rataprofiili on vuodelta 2001. Uudistuksella pyritään houkuttelemaan lisää harrastajia radalle.

– Toimintaa pitää olla, että saamme pieniä tulonlähteitä, Rämä sanoo.

Rämän mukaan vastuun ottaminen koko radan pyörittämisestä on sujunut kohtuullisen hyvin, vaikka se työtä teettääkin. Rahoitus saadaan pitkälti isoista kisoista, joita tänä kesänä ei ole ollut, mutta viime kesänä radalla ajettiin kartingin SM-kilpailu.

Radan uusimisen jälkeen isompia investointeja ei ole Muukossa edessä.

Seuran talous on pysynyt plussalla.

– Kassan pohjalla on vielä rahaa radan uudistamisesta huolimatta, Rämä kuvaa.

Vaikka radan hoito on LprUA:lta onnistunut, Rämä on edelleen samaa mieltä kaupungin liikuntapaikkojen ulkoistuksesta kuin hän oli vuokrasopimusta tehtäessä. Hänen mukaansa liikuntapaikkojen ulkoistaminen seuroille ei ole Lappeenrannan strategian mukaista, kun kaupunki sanoo panostavansa asukkaiden viihtyvyyteen ja tarjoavansa mahdollisimman tasapuolisen mahdollisuuden harrastaa erilaisia asioita.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen