Categories
Artikkelit

Saimaannorpalle jättilahjoitus

Luonnonsuojelu. Saimaannorpan suojelua tukeva Nestorisäätiö sai yli neljän miljoonan euron osakesalkun.

Juhana Nyman

Saimaannorpan suojelua tukeva Nestorisäätiö on saanut suuren lahjoituksen. Säätiön perustaja, metsänhoitaja Arto Frey, lahjoitti heinäkuussa säätiölle pörssiosakkeita, joiden reaaliarvo on yli neljä miljoonaa euroa.

Nestorisäätiön hallituksen puheenjohtaja Tuula Kurikka kertoo, että lahjoitus on todella merkittävä.

— Käytännössä se moninkertaistaa meidän säätiön pääoman. Merkittävyys tulee sitä kautta, että se parantaa mahdollisuuksia saimaannorpan ja sen elinympäristön ja muunkin Saimaan uhanalaisen lajiston suojelussa. Sitä varten säätiö on aikanaan perustettu.

Nestorisäätiö perustettiin vuonna 2000. Säätiö jakaa vuosittain apurahoja, joilla tuetaan saimaannorppaan liittyvää tutkimusta.

Kurikka kertoo, että apurahoja on myönnetty myös kouluille koululaisten norppatietämyksen kehittämiseen.

— Asiaa on edistetty ympäristökasvatuksen keinoin. Olemme tukeneet myös näyttelyitä ja jopa saimaannorppa-aiheisen sävellyksen säveltämistä. Suojelun keinot ovat laaja kokonaisuus, Kurikka sanoo.

— Voimme jatkossa olla vielä laajemmin mukana saimaannorpan elinolojen turvaamista edistävissä hankkeissa ja luoda uusia.

Lahjoituksen tehnyt Arto Frey kertoo Nestorisäätiön tiedotteessa haluavansa edistää Saimaan järviluonnon monimuotoisuuden vaalimista.

— Siinä tavoitteet ja haasteet eivät lopu koskaan. Saimaannorpan ja koko sen elinympäristön suojelun lisäksi toivon lahjoituksen edistävän myös Saimaan uhanalaisten lohikalojen suojelua.

Kirjoittaja:
Juhana Nyman