Categories
Artikkelit

Jäähallille tehdään vain välttämättömät korjaukset

Lappeenranta. Jos kaupunginjohtajan ehdotus menee läpi, uuden monitoimijäähallin suunnittelu Lappeenrantaan alkaa.

Helena Korpela

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ehdottaa uuden monitoimijäähallin suunnittelun aloittamista. Nykyiselle Kisapuiston jäähallille tehdään vain pakolliset viranomaisten vaatimat korjaustoimenpiteet, eikä sitä enää peruskorjata.

Näin tapahtuu, jos maanantaina kokoontuva Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyy kaupunginjohtaja Jarvan esityksen.

Kisapuiston jäähallin peruskorjaamisesta luopuminen on osa Jarvan etenemissuunnitelmaa Lappeenrannan jäähalliratkaisun tekemiseksi. Nykyisen jäähallin tilojen turvallisuus taataan sillä, että katon lumikuormaa poistetaan tarpeen vaatiessa. Hallin ulkopuolisille käyttäjille annetaan mahdollisuus omalla kustannuksellaan tehdä hallin tarvitsemia kunnostustoimenpiteitä, mutta niitä ei hyvitetä, kun hallin toiminta päättyy.

Jarvan esityksen mukaan Lappeenrannan Toimitilat (LATO) saa tehtäväkseen aloittaa uuden, noin 5 000 istumapaikkaa käsittävän jäähallin hankesuunnittelun. LATO saa tehtäväkseen myös selvittää uuden hallin sijoituspaikan. Esityksen mukaan sen tulisi sijaita joko nykyisen Kisapuiston jääurheilukeskuksen alueella tai muualla keskustan välittömässä läheisyydessä.

Jarva on aiemmin todennut kannattavansa uuden jäähallin rakentamista Lappeenrantaan.

-Uusi jäähalli on talouden näkökulmasta kaupungille kahdesta vaihtoehdosta vähemmän huono, Jarva totesi Etelä-Saimaalle torstaina.

Perusteltu investointiehdotus on jätettävä kaupunginhallitukselle päätettäväksi viimeistään ensi vuoden syyskuussa. Uuden hallin pitäisi olla käytössä viimeistään vuonna 2021.

Jarvan esitys jäähalliasiassa etenemisestä on esillä kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

-Kaupunginhallitus saattaa jättää asian vielä pöydälle. Rakentamispäätöksen pystyy tekemään vasta, kun tarkemmat kustannusarviot ja suunnitelmat on tehty, Jarva totesi torstaina.

Tähän mennessä julkisuudessa on puhuttu suuruusluokaltaan 25-30 miljoonan euron hintaisesta uudesta jäähallista.

Lisäksi esityksessä todetaan, että Etelä-Karjalan liiton esiselvittämää maakunta-areenaa ei lähdetä edistämään. Sen sijaan Lappeenrannan keilahalli ja urheilutalo peruskorjataan.

Kirjoittaja:
Helena Korpela