Kikka-88 palaa takaisin pelikentille

KAUKALOPALLO. Joukkueen runkona on Kikan entisiä pelaajia ja junioreita.

Kalle Sipiläinen

Viime vuodet pelkästään lappeenrantalaisvoimin pelatut Etelä-Karjalan kaukalopallosarjat saavat täksi talveksi piristystä myös Imatralta. Vuosituhannen vaihteessa Suomen mestaruutta juhlinut Kikka-88 palaa pelikentille.

RB Kikka 88 -nimellä pelaavan yhdistelmän runkona on Kikan entisiä pelaajia ja junioreita, ja sille on myönnetty paikka paikallisesta 2-divisioonasta.

— Hieno juttu, että saimme Imatran päätäkin jälleen auki. Ja vaikka se on periaatteessa uusi seura, he käyttävät Kikan nimeä, joka tunnetaan hyvin, iloitsee Etelä-Karjalan kaukalopallon sarjapäällikkö Olli Lehtonen.

 

Etelä-Karjalassa pelataan alueellisia 2- ja 3-divisioonia. Molemmissa on mukana seitsemän joukkuetta.

Valtakunnallinen SM-sarja lajista on kuihtunut pois, ja viime kaudella mestaruus ratkaistiin SM-turnauksessa. Mestaruus jäi Etelä-Karjalaan, sillä Lauritsalan Pojat voitti Imatralla pelatun turnauksen.

Ensi keväänä SM-turnaus pelataan Lappeenrannassa.

— Onhan se hyvä, että tässäkin lajissa on vielä virallistakin kilpailutoimintaa, ei pelkästään puulaakia ja sitä, että vanhat jermut varailevat vuoroja ja käyvät pelaamassa niillä keskenään, Lehtonen sanoo.

Paikalliset kaukalopallosarjat alkavat marraskuussa, ja finaaliviikonloppu pelataan maaliskuun puolivälissä.

 

Myös ulkona pelattavia harraste- ja puulaakisarjoja yritetään elvyttää Etelä-Karjalassa.

— Yritetään, ettei annettaisi olosuhteille niin paljon periksi, vaikka tiukkaahan se näissä eteläkarjalaisissa talviolosuhteissa nykyään tekee. Pyritään tiivistämään sarjoja niin, että ne pelattaisiin tammikuusta hiihtolomaan asti. Junnupuolella on kerhoja ja kouluissakin olemme käyneet, Lehtonen kertoo.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen