Lappeenrannasta koko kaakon oma kenttä

Lentoliikenne. Miten lähikaupunkien asukkaat saadaan lentämään Lappeenrannasta? Kaupungin markkinointitoimenpiteet ovat toistaiseksi vasta puheen tasolla.

Henri Pitkänen

Lappeenranta ryhtyy markkinoimaan lentoliikennettään myös lähikaupunkien asukkaille. Kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman sanoo, että tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, sillä asia on tuore.

— Lappeenrannasta lentäminen on esimerkiksi kouvolalaiselle tai mikkeliläiselle helpompaa ja halvempaa kuin Helsinki-Vantaalta. Meidän täytyy nyt ehdottomasti saada laajempaa näkyvyyttä myös lähialueille yhteistyössä lentokentän kanssa.

Konkreettisesti markkinointi tulee todennäköisesti näkymään verkossa ja sanomalehdissä, vaikkei varsinaista erillisrahaa markkinointia varten olekaan olemassa. Sosiaalinen media mahdollistaa kohdennuksen, ja lehtiä luetaan edelleen.

— Paikallislehtiin voisi laittaa nettibannereita tai printtimainontaa. Saimaa-tiimin eksperttien kanssa täytyy myös jutella, miten ihmiset esimerkiksi Mikkelissä tavoitetaan parhaiten.

 

Uudesta lentoyhteydestä Lappeenrannan ja Ateenan välillä keskiviikkona kertonut Ryanair ei tee itse markkinointia. Yhtiön kanssa on tarkoitus tehdä yhteistyötä erilaisten kampanjoiden tiimoilta esimerkiksi Ateenan alueella. Oma asiansa on tiedottaminen Venäjälle, jota on myös tehty.

— Venäjällä uusia reittejä on odotettu innolla.

Rahman muistuttaa, että aiempien reittien koneet myytiin täyteen 98-prosenttisesti, joten nytkin Ateenan yhteyden myyntiä tarkkaillaan koko ajan. Mikäli koneet ovat täynnä, markkinointipanostusten määrää ja järkevyyttäkin täytyy miettiä.

— On kuitenkin Lappeenrannalle imagollisesti hyvä asia, että kaupunki tunnistetaan taas kansainvälisen lentoliikenteen kaupunkina. Olemme taas kartalla.

 

Ateenan lisäksi neuvottelut muistakin reiteistä ovat käynnissä eri tahojen kanssa, ja kaupungin määrärahoissa on niille tilaa. Uudet reitit toisivat lisää markkinoitavaa.

— Lentoyhteydet ovat osa meidän matkailupalveluja, ja nyt kun ensimmäinen yhteys on saatu, on helpompi saada niitä lisääkin.

 

Kirjoittaja:
Henri Pitkänen