Min’Ann houkuttelee live-musiikilla ja hyvällä ruualla

Min’Ann on uusi a-oikeuksin varustettu ravintola Taipalsaarella. Menestysreseptiin kuuluu tuttua ja turvallista mutta uusin ilmein.

Jaana Oksanen

TAIPALSAARI. Taipalsaaren vanhan Reimarin terassilla vilahtaa punainen tukka. Sitä kantaa juuri kampaajan tuolilta uudelle työpaikalleen tullut Anni Salmi. Hän ja yhtä punatukkainen Minna Pulkkinen ovat avanneet tiloihin uuden ravintolan, joka kantaa nimeä Min’Ann.

-Tarkoitus on järjestää tänne elävää musiikkia säännöllisesti sekä tietysti karaokea, koska taipalsaarelaiset ovat kovia laulamaan. Täältä saa lounaan jokaisena arkipäivänä, ja meillä on myös a la carte -lista. Idästä käy paljon turisteja, jotka tykkäävät syödä hyvin, Salmi tietää.

Pulkkisen ja Salmen mukaan asiakasvirtaa riittää. Taipalsaari vetää puoleensa, ja ravintolan sijainti Taipaltien ja Taipalsaarentien risteyksessä on keskeinen.

-Taipalsaari on kasvava kunta, siksi täällä rakennetaan paljon. Sen huomaa, kun täällä käy paljon työmiehiä syömässä.

Salmi ja Pulkkinen haluavat panostaa paikkakuntalaisten palvelemiseen. Naisten tarkoitus on järjestää ravintolaan iltaisin sellaista ohjelmaa, jota yleensä haetaan kaupungista.

-Olemme pyytäneet mukaan nuoria paikallisia bändejä. Ohjelma on sellaista, mikä kiinnostaa paikallisia ettei sitä tarvitse hakea Lappeenrannasta, Salmi sanoo.

Molemmat naiset ovat kotoisin paikkakunnalta ja uskovat tuntevansa paikallisten asukkaiden tarpeet.

-Toivomme, että se on etu. Otamme asiakkailta vastaan hyviä ideoita.

Ravintolassa on tuttu Reimarin ruokalista, joka saa jatkossa joitain lisäyksiä. Myös nuorisolle on tulossa oma, hiukan edullisempi ruokalista.

-Hyvää ei kannata heittää pois. Nuorille on tulossa sellainen lista, ettei heidän tarvitse lähteä kaupunkiin hampurilaiselle.

Asiakkaita houkutellaan paikalle biljardipöydällä. Lapsiperheet saavat erityispalvelua aulaan tulevalla leikkipaikalla.

Entinen Reimari-ravintola on saanut uuden ilmeen naisten yhdessä ideoimana ja Pulkkisen toteuttamana. Ravintolan päävärit ovat punainen, musta ja harmaa.

Kiirettä on riittänyt, koska uusi ravintola on pistetty pystyyn nopealla aikataululla.

-Ajatustyö ravintolan perustamisesta alkoi vuodenvaihteessa. Ensin emme löytäneet sopivaa kiinteistöä ruokaravintolan tarpeisiin. Tähän pääsimme suhteellisen pienillä investoinneilla, Pulkkinen kertoo.

-Viimeiset puolitoista kuukautta olemme etsineet ja lähetelleet tarvittavia papereita. Nyt saimme viimeiset paperit anniskeluoikeuksista.

Kumpikaan naisista ei ole ennen toiminut yrittäjänä. Se on tuonut kuvioihin omat haasteensa.

-Olemme molemmat yrittäjinä noviiseja. Täytyy sanoa, että Google on käynyt kuumana, Salmi nauraa.

Min’Ann -ravintolan avajaisia vietetään perjantaina.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Minna Pulkkinen (edessä) ja Anni Salmi ideoivat ensi kesäksi ravintolansa pihaan muun muassa minigolf-rataa ja kesätoritoimintaa.

Kirjoittaja:
Jaana Oksanen