Imatralaisnuoret keittivät Artsoppaa

Esikoisnäyttelyssä tarjotaan veden kielelle herauttavia teoksia

MARKKU SOIKKELI

Taidekeitoksia on tarjolla Imatran taidemuseon käytävägalleriassa Imatralla kymmenen päivän ajan. Esikoisnäyttelynsä teemaksi valitsivat imatralaisnuoret Rebekka Halonen ja Kai Seppänen Artsopan. Keitossa ei ole herneitä, vaan monella eri tyylilajilla toteutettuja elämyksiä.

­·Nyt kun on kaksi kokkia, on syntynyt parempi soppa, tuumaa syyskuussa tekstiilisuunnittelijaksi valmistuva Rebekka Halonen.

Halonen opiskelee Kuopion muotoiluakatemiassa, joka on Pohjois-Savon Ammattikorkeakoulun alainen. Samassa opinahjossa puurtaa myös Kai Seppänen, joka valmistuu vuoden kuluttua graafiseksi suunnittelijaksi.

­·Käytävägalleria on erinomainen paikka nuorille ensinäyttelyä varten. Kirjaston vieressä sijaitsevassa tilassa ei ole korkeaa kynnystä, joten sisään voivat piipahtaa kaikki kuvataiteesta kiinnostuneet. Mitään aikaisempaa taiteentuntemusta ei tarvita, muistuttaa Kai Seppänen.

Näyttelyssä on muutamia mukavia erikoisuuksia. Harvinaista taidelajia edustaa Seppäsen tekemä kipsinen Näkymätön mies ja naisellista aurinkoisuutta monimateriaalinen Halosen luomus Female Sunshine.

Pariskunta on kiinnostunut elokuvista ja näyttelyssä on useitakin sekatekniikalla toteutettuja värikkäitä filmiläjäyksiä. Halosen taulut ovat pääasiassa mielenkiintoisia värikkäitä holotypiota ja tekstiilitöitä. Seppäsen teokset ovat puolestaan puu- ja hiilipiirroksia.

III

Näyttely on avoinna käytävägalleriassa 15.8. saakka arkipäivisin klo 12-­19.

MARKKU SOIKKELI

Kuvateksti

Kumarrus. Kai Seppäsen hiilipiirros on usean kuukauden hiomisen tulos. Rebekka Halonen on luonut taustalla näkyvät holotypiat.

Kirjoittaja:
Markku Soikkeli