Irok valtaa Koskenpartaan

Maakunnan suurin rocktapahtuma antaa tilaa paikallisille bändeille.

TIINA PASANEN

Kolmatta kertaa järjestettävä Irok-tapahtuma pärähtää soimaan lauantai-iltana Imatrankosken kävelykadulla Koskenpartaalla.

Bändit aloittavat soittamisen iltaviideltä. Lavalle hyppää ensin neljä paikallista yhtyettä: RSS, Those Slackers, juomavalmistaja Pepsin kykykisan aiemmin keväällä voittanut Tähtitarha sekä Twilightning. Illan päätähti Maj Karman Kauniit Kuvat saa vuoron iltakymmenen tienoilla.

Imatran nuorisotoimikunnan järjestämän Irokin konsertit on aiempina vuosina pidetty Etelä-Karjalan messukeskuksessa ja Imatran kesäteatterissa. Konsertit ovat myös olleet maksullisia.

­·Tänä vuonna olemme saaneet paikallisia yrityksiä sponsoreiksi, joten voimme järjestää ilmaiskonsertin. Puitteet ovat loistavat, joten toivottavasti jengiä tulee sankoin joukoin, sanoo nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Suvi Saarelainen.

­·Kannattaa muistaa, että kyseessä samalla maakunnan suurin rocktapahtuma, hehkuttaa puolestaan Marko Kallio.

Järjestäjät harmittelevat, että tapahtuma on samana viikonloppuna Lappeenrannan Linnoituksen yön kanssa. Päällekkäisyys selittyy Maj Karman Kauniiden Kuvien kireällä aikataululla.

­·Bändit kiertävät Suomea tosi tiukkaa tahtia, joten muutoksia ei voinut enää tehdä. Nyt me toivotaan tänne upeeta keliä ja sadetta Lappeenrantaan ­ tai ei sittenkään, Kallio naurahtaa.

Irok-tapahtuman suojelijana toimii imatralainen musiikkivaikuttaja Hannu Sopanen.

III

Irok-tapahtuma Imatrankosken kävelykadulla Koskenpartaalla lauantaina 9. elokuuta kello 17.

TIINA PASANEN

Kuvateksti

Rockia kansalle. Juha-Pekka Palovaara (vas.), Suvi Saarelainen ja Marko Kallio uskovat, että hyvä musiikki vetää maakunnan rockkansan lauantaina Imatrankoskelle.

Kirjoittaja:
Tina Pasanen