Museotien yrittäjät kattavat taas myyntipöydät kukkuroilleen

Museotien kesätarjonnassa on tänä vuonna parikin uutta kohdetta.

TENHO TIILIKAINEN

Imatraa, Ruokolahtea ja Rautjärveä halkovan museotien yrittäjät järjestävät tulevana sunnuntaina jo seitsemännen kerran Päivä Museotiellä-tapahtuman. Tänä vuonna tutustumiskohteita on kaikkiaan kymmenen, joista pari on kokonaan uutta.

­·Tutustumiskierroksen voi aloittaa museotien Imatran päästä tai Simpeleen päästä. Imatralta matkaan voi lähteä myös linja-autolla, Kikan Komotin vetäjä Kirsti Nurminen-Pelander kertoo.

Tutustumiskohteet ovat pääsääntöisesti aivan museotien varrella, suurin poikkeama tältä entiseltä Viipuri-Savonlinna tieltä on puolen kilometrin luokkaa.

­·Ennen jokaista tutustumispaikkaa on opastaulu ja sininen huutomerkki. Museotielle tulee sunnuntaiksi myös 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Imatralta museotielle päästään Rautionkylän ja Huhtasenkylän kautta. Ensimmäinen pysähdyspaikka on heti Rautionkylässä. jossa voi tutustua Kalle Kurosen suutariverstasmuseoon Mälkiänkatu 1:ssä. Museo on yleisölle avoinna sunnuntaina ensimmäistä kertaa. Samalla alueella on myös Satakielen Laulu ry:n Raution palvelukeskushankkeen esittelyä, riksa-ajelua sekä Raution kaupunginosayhdistyksen ylläpitämä puffetti.

Kakkoskohteena on Rajamuseo Immolassa, Museon piha-alueella esittäytyvät rajavartiolaitoksen ja Niskapietilän rajavartioaseman kalusto- ja toimintaesittelyä. Sotilaskoti ei ole tällä kertaa avoinna.

Kolmannessa kohteessa Päivölän luomutilalla on tarjolla Jarmo Uosukaisen luomuvihanneksia sekä Apila-pihan luomuyrttejä sekä puffetti.

Räättimustikat

kerätään talkoilla

Neljännessä kohteessa Kuokkalammin nuorisoseuran talolla nuorisoseura esittelee toimintaansa ja pitää tikkakisaa. Kuokkalammin martoilla on arpajaiset sekä leivonnaismyyntiä. Lisäksi paikalta saa Tirkkosen kalkkunatarhan tuotteita ja Hannu Vepsän tilalta ternimaitoa.

Lassila-Kuokkalammin kylätoimikunta pitää talolla puffettia, jossa on tarjolla muun muassa mustikkaräättiä.

­·Kylätoimikunta järjestää perjantai-iltana räätin tekemiseen tarvittavien mustikoiden keruutalkoot, kylätoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo kertoo.

Viides kohde on Niska-Pietilässä Soile Jäppisen lammastila, jossa on tarjolla kotiruokaa, lammas- ja grillimakkaraa, leivonnaisia ja lampaantaljoja sekä eläviä lampaita lasten silitettäväksi.

Purnujärven vesialueen osaskunta esittelee kuudennessa käyntikohteessa entisellä Vähikkälän koululla Purnujärven kunnostushanketta ja saatuja tuloksia. Paikalla on luonnollisesti myös suuhunpantavaa.

Kikan Komotissa, seiskakohteessa on käsitöiden myyntinäyttely, kahvipiste, Apila-pihan luomuyrttien myyntiä sekä Kirsti Rajakallion käsinmaalattujen posliiniastioiden näyttely.

Purnupirtillä kävijät voivat tutustua Aulis Raution kokoamaan ja ylläpitämään kotimuseoon. Purnupirtillä on myös Etelä-Karjalan luonto-oppaiden retkeilyvarusteiden näyttely. Purnujärvi-Korpjärven kylätoimikunta paistaa muurinpohjalettuja ja Maikki Lipponen myy paistoksiaan, lähinnä ruisleipää ja riisipiirakoita.

Miettilän historiallisella reservikasarmialueella voi tutustua vaikkapa Kollaa-muistohuoneisiin. Kuntalasta löytyy Museotien kylät-hankkeen esittelyä ja Mikko Häyhän maatilan tuotteita.

Viimeisenä kohteena on Rautjärven kunnostettu puukirkko. Kirkko ja muutkin kohteet ovat avoinna kello 11-­16.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Sunnuntaita odottaen. Jarmo Uosukainen, Soile Jäppinen, Aulis Rautio, Kirsti Nurminen-Pelander ja Kati Suoraniemi toivottavat vieraat tervetulleeksi päiväksi museotielle.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen