Puskasta on hyvä yllättää

Pesä Ysien pudotuspelivastustaja on Siilinjärveläinen SiiPe.

KARI KRAUEL

Lappeenrantalaisen Pesä Ysien vastustajaksi naisten superpesiksen pudotuspeleihin asettuu Siilinjärven Pesis, SiiPe. SiiPelle on asetettu myös etukäteissuosikin viitta, sillä runkosarjan jälkeen SiiPe oli toinen ja Pesä Ysit seitsemäs.

­·Puskasta on hyvä yllättää, sillä kukaan ei odota meiltä mitään, toteaa Pesä Ysien pelinjohtaja Timo Riikonen.

Aivan tavoitteeseensa Pesä Ysit ei päässyt runkosarjassa, sillä tavoite oli sijoittua kuudenneksi. Parannusta edellisvuoteen sijoituksessa kuitenkin oli, sillä silloin Pesä Ysit oli kahdeksas.

­·Täytyy olla tyytyväinen sijoitukseen, sillä tulihan siihen parannusta viime kaudesta.

Riikosen mukaan Pesä Ysien pelit olivat selvästi kaksijakoisia. Taulukossa Pesä Ysien takana olevat joukkueet hävisivät ottelunsa lappeenrantalaisille ja edellä olevat voittivat.

­·Saimme yläpuolella olevilta vain pari pistettä. Moni peli oli tasainen, ja olisimme voineet saada niistä enemmänkin pisteitä.

Vastustaja SiiPen vahvuutena on kova ulkopeli.

­·Polttolinjapeli on SiiPellä Suomen parasta, Riikonen toteaa.

­·Heillä on nopeita etenijöitä paljon.

SiiPen joukkue on viime kaudesta muuttunut vain vähän. Yksi pelaaja jätti joukkueen ja omista junioreista tuli yksi tilalle..

­·SiiPellä onkin tiivistä pelaamista, Riikonen arvioi savolaisjoukkueen pelityyliä.

Vaikka SiiPe on kova joukkue, Riikonen on tyytyväinen siihen, että juuri Siilinjärvi on lappeenrantalaisten pudotuspelivastustaja.

­·Tunnemme SiiPen pelityylin. Olemme pelanneet tasaisia otteluja sen kanssa, vaikka hävisimmekin molemmat ottelut. Peleissä olisi voinut käydä miten tahansa.

­·SiiPen kanssa jaksovoitto on ollut lähellä.

Perussuoritus

ei riitä

Riikosen mukaan Pesä Yseille ei riitä jatkoon perussuoritus.

­·Ulkopelin on toimittava.

Riikonen korostaa, että torstaina ei haeta pisteitä vain ajolähdöillä.

­·Videolta katsottuna myös ykkös­kolmosesta ja pelkistä takatilanteista, myös nolla­kakkosista, on mahdollisuus saada pisteitä.

Riikonen uskoo yllätyksiin.

­·Uskon, että muutkin juoksevat ja lyövät hyvin kuin esimerkiksi Jonna Mäkelä, Henna Kytösalmi ja Outi Salmela. Uskon, että muut nostavat päätään.

­·Nämä ovat tärkeitä pelejä. Nyt pelataan vain voitosta. Mitään ei voi jättää kavereiden varaan.

Riikonen korostaa ensimmäisen pelin tärkeyttä. Siinä voidaan horjuttaa SiiPen peliä, mikä nostaa joukkueen itsetuntoa jatkopeleihin.

Pesä Ysit pyrkivät yllättämään SiiPen, joka tuntee hyvin lappeenrantalaisten pelityylin.

­·Yllätykseen ei tarvita ihmeellisiä asioita. Meidän pitää vain vähän horjuttaa kaverin peliä.

Riina Surakka

joukkueeseen

Pesä Ysit pelaavat tänään Siilinjärvellä ensimmäisen ottelunsa vanhalla joukkueella. Lauantaina joukkueessa tapahtuu muutoksia, sillä Nelly ja Viivi Forsell eivät ole sukulaisen hautajaisten takia kokoonpanossa.

Forselleita korvaavat lauantaina 4­5 ottelua pelannut Linda Taskula ja kokenut, viime kauden jälkeen Pesä Ysien superpesisjoukkueen jättänyt Riikka Surakka. Surakan tehtävänä on toimia Nelly Forsellin tilalla vaihtotilannepelaajana ja auttaa erityisesti nopeaa Tiina Laaksosta etenemään ja Taskula puolestaan on Viivi Forsellin tilalla toisena jokerina.

Riikonen toivoo, että myös kotiyleisö innostuisi otteluista.

­·Peräseinäjokea vastaan oli katsomossa yli 700 katsojaa. Sen edessä oli tosi kiva pelata.

Tänään torstaina on ensimmäinen pudotuspeli Siilinjärvellä. Seuraava on lauantaina Lappeenrannassa. Toinen vieraspeli on sunnuntaina Siilinjärvellä. Tarvittaessa pelataan tiistaina Lappeenrannassa ja taas torstaina Siilinjärvellä. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa.

MARI MÄNNISTÖ

Kuvateksti

Tuosta se lähtee. Pesä Ysit harjoitteli keskiviikkona pudotuspelejä varten Kisapuistossa. Mailanvarressa on Tiina Laaksonen.

Kirjoittaja:
Kari Krauel