Myllymäen vastaanotto-kodin rakentaminen alkanee keväällä

Kaavamuutos tontin käytöstä on vireillä.

ANNE KOTIHARJU

Lappeenrannan Myllymäkeen tuleva lasten ja nuorten vastaanottokoti tarvitsee vielä kaavamuutoksen. Harapaisissa sijaitsevan Tarulantuvan korvaavan uudisrakennuksen kaavamuutos eli tontin käyttötarkoituksen muutos on nyt vireillä.

Julkisten lähipalvelurakennusten tontti muuttuu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten tontiksi. Uuden Myllymäen koulun viereen oli alunpitäen aikoinaan varattu tontti päiväkodille Nyt tontille rakennetaan kosteusvaurioista kärsivän Tarulantuvan tilalle uusi vastaanottokoti.

­·Asuntolatyyppinen toiminta vaatii tämän kaavamuutoksen. Kaavoitusprosessi vie minimissään kolmisen kuukautta, arvelee kaupungin kaavoituspäällikkö Erkki Jouhki.

Lasten ja nuorten vastaanottokodin tulo lähistölle huolettaa joitakin asukkaita. Syksyllä vireillä olleeseen tonttijakoasiaan saapui 12 henkilön allekirjoittama muistutus. Kaksi lähiasukasta teki vielä päätetystä tonttijaosta oikaisuvaatimuksen, jonka kaupunginhallitus päätti runsas viikko sitten hylätä.

Vireillä olevasta kaavasta voi nyt jättää muistutuksia. Aikaan kaavapäätöksestä voi valittaa.

­·Ainakaan laillisuusperusteita ei valitukselle löydy. Kysymys olisi tuolloin vain ennakkoluuloista.

Kaupunginarkkitehti Seppo Aho kertoo, että hanketta ollaan käynnistämässä poikkeamislupamenettelyllä. Nyt nähtävillä olevan kaavan mukaista rakennusta ryhdyttäneen rakentamaan viimeistään huhti-toukokuun vaihteessa. Rakennus valmistunee seuraavan vuodenvaihteen tietämissä. Hankkeen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.

­·Tarulantuvan ilmastointia ja koneellista ilmanvaihtoa saatiin keväällä parannettua. Sen verran se lienee auttanut, että siellä vielä pärjätään tämä loppukausi.

Kaupungin periaatepäätöksen mukaan Tarulantupa puretaan ja sen paikalle kaavoitetaan rivitalotontti. Tarulantupa on keskellä Harapaisen pientaloasutusta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju