Categories
Artikkelit

Suomenniemellä laajennetaan vesijohto- ja viemäriverkostoa

Kirkonkylän vesihuolto paranee, Kauriansalmen viemäröinti saa vielä odottaa.

ANNE NIEMI

Suomenniemen kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan kirkonkylän vesijohto- ja viemäriverkoston laajentamisaikataulusta.

Työt käynnistetään ensi alkuun Kirkonkyläntien varrella sekä Koulutien jatkoksi Uutelassa. Vuoteen 2006 mennessä kaavaillaan verkoston ulottamista myös Suomenkylään suuntaan kaavoitetulle alueelle.

Viime syksynä Kauriansalmella ryhdyttiin rakentamaan uutta vesijohtoverkostoa. Valtuutettu Raimo Ruotsalainen (sd.) piti tärkeänä, että viemäriverkosto voisi ulottua myös Kauriansalmelle jo lähivuosina.

Lisäksi kunnanvaltuusto hyväksyi puolen hehtaarin määräalan myymisen Turvelammen rannalta espoolaiselle Juho Varikselle 11 000 euron hintaan.

Kirjasto pysyy

Suomenniemellä

Eilisessä valtuuston kokouksessa hyväksyttiin Savitaipaleen kunnan tarjous kirjaston atk-palvelujen järjestämisestä. Kirjastotietokannan uudistaminen on perusteltua, sillä nykyinen kirjastohakemisto on käsikortistoon perustuva.

Kirjaston atk:lle siirtämiseen ei ole varattu talousarviossa määrärahaa. Kun valtionavusta saadaan kevään mittaan päätös, voidaan tietoyhteyden rakentaminen Savitaipaleen ja Suomenniemen kirjastojen välillä kuitenkin aloittaa jo ensi syksyn aikana.

Suomenniemeläisille kirjasto on tärkeä kokoontumispaikka ja kyläläisten olohuone. Kirjasto on nykyjärjestelyin avoinna kolmena päivänä viikossa: maanantaisin kello 15­19, tiistaisin 10­15 ja torstaisin 12­18.

Säästösyistä Suomenniemen Kiesilässä oleva sivukirjasto lakkautettiin tämän vuoden alussa.

ANNE NIEMI

Kuvateksti

Käsikortistosta tietokantaan. Suomenniemi ostaa kirjaston hallinnon ja tietokantapalvelut Savitaipaleen kirjastolta.

Kirjoittaja:
Anne Niemi