Keltun Pojat aikoo kaataa SaiPan edustusjoukkueen

Molempien joukkueiden vuoden 1974 edustusjoukkueet ottavat toisistaan mittaa jäähallissa KePon juhlaottelussa.

KARI KRAUEL

Keltun Poikien vuoden 1974 edustusjoukkue ottaa mittaa SaiPan vuoden 1974 edustusjoukkueesta tänään Lappeenrannan jäähallissa. Ottelun tuoton 30-vuotias KePo luovuttaa kokonaisuudessaan Etelä-Karjalan keskussairaalan kerroksen A9:n syöpäsairaiden hoidon tukemiseen.

Syöpäsairaille tarkoitettuja lahjoitusvaroja on jo kertynyt kassaan, sillä lappeenrantalaiset yritykset ovat muistaneet nuoruusiän päättänyttä senioriurheilijoiden seuraa lahjoituksilla.

Molempien joukkueiden pelaajat ovat varautuneet tämän päivän otteluun hyvin. Tosin SaiPa ei ole harjoitellut joukkueena, mutta saipalaisten joukkueen koonnut Seppo ”Nedo” Urpalaisen mukaan pelaajia oli helppo saada mukaan otteluun.

­·Yhteisiä harjoituksia ei ole ollut, mutta moni on harjoitellut yksinään.

SaiPan joukkueessa pelaa tukku entisiä tähtipelaajia, ainakin lappeenrantalaisittain. KePon joukkueessa puolestaan pelaavat ne, joiden ura tai pyrky ei riittänyt SM-sarjatasolle.

Etukäteisveikkauksissa SaiPa joutuu nöyrtymään KePolle, joka tahkoaa jatkuvasti jääkiekon seniorisarjoissa. Toki SaiPan joukkueen pelaajista osa pelaa myös seniorisarjoissa Starikoiden mukana.

Varsinaisen ottelun lisäksi hyväntekeväisyystapahtumassa ammutaan rangaistuslaukauksia, nähdään taitoluistelua ja muuta viihdettä. Sisäänpääsymaksun sijasta ottelun aikana on mahdollisuus tukea keskussairaalassa tapahtuvaa syöpäsairaiden hoitoa vapaaehtoisilla rahalahjoituksilla.

­·Toivottavasti keräyslippaisiin laitetaan isoja seteleitä, Rauno Urpalainen sanoo pilke silmäkulmassa.

”Ylijäämille”

oma seura

Keltun Pojat perustettiin 20.2.1974. Nykyisessä hallituksessa istuva Rauno Urpalainen sanoo, että seura perustettiin niitä pelaajia varten, joilla ei ollut tilaa SaiPan huippupelaajien joukossa tai jotka eivät halunneet uhrata pelaamiseen kaikkea aikaansa.

­·Jääkiekon pelaajia oli paljon, mutta kaikilla ei ollut mahdollisuutta päästä SaiPan edustusjoukkueeseen, Rauno Urpalainen sanoo.

KePolla ei ole junioritoimintaa. Se on keskittynyt senioriurheiluun niin jalkapallossa kuin jääkiekossakin. Korkeimmillaan KePon joukkueet pelasivat niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin III-divisioonassa.

Rauno Urpalaisen mukaan KePolla on selkeä tehtävä senioriurheilussa.

­·Tulijoita on paljon 35-vuotisten sarjaan. Meidän täytyy pian varata toinenkin jääaika jäähallista, että kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan.

Kun pelaajat alkoivat ikääntyä, niin KePo siirtyi pelaamaan myös seniorisarjoissa vuonna 1992. Tällä hetkellä esimerkiksi jääkiekossa on mukana aktiivisesti 30-35 pelaajaa.

Varsinaista pääjuhlaa kepolaiset viettävät ensi lauantaina Myllymäen VPK:n talolla.

KARI KRAUEL

Kuvateksti

Perustajia. Rauno Urpalainen (vas.) ja Pertti Väätämöinen ovat sekä KePon historiaa että nykypäivää. Miehet olivat mukana perustamassa KePoa 30 vuotta sitten ja istuvat edelleen sen johtokunnassa. Mailat ovat myös historiaa: Kohot.

KePon joukkue

¤·Hannu Lappalainen, Markku Hulkkonen, Jari Simpura, Kari Kettunen, Hannu Piitulainen, Pertti Väätämöinen, Ari Seppänen, Arto Kontunen, Aimo Kontunen, Jukka Kainlauri, Martti Vaateri, Matti Hänninen, Jone Heikkilä, Juhani Kainlauri, Osmo Nulpponen ja Kari Weckström.

¤·Jone Heikkilä ja Kari Weckström eivät kuuluneet alkuperäiseen vuoden 1974 joukkueeseen.

SaiPan joukkue

¤·Martti Immonen, Ilkka Kaarna, Antero Väätämöinen, Tuomo Kinnunen, Seppo Hyvönen, Matti Väätämöinen, Teisa Räsänen, Kyösti Lähde, Seppo Urpalainen, Jari Mälkiä, Heikki Juselius, Timo Sartiala, Ari Lappalainen, Vesa Kolehmainen ja Pekka Nieminen.

¤·Joukkueen ainoa SM-mitalisti on Heikki Juselius vuoden 1967 SM-pronssilla.

Kirjoittaja:
Kari Krauel