Keskuspuiston halki kulki yliopiston pisin tohtoriparijono

Teknillisen yliopiston henkilökunta, akateemisen väen yhteistyökumppanit ja väitelleet opiskelijat juhlivat Lappeenrannassa kolme päivää

ETTI KANTOLA

Lappeenrannan teknillisen yliopiston promoottorit laskivat tohtorin hatun perjantaina kahdentoista kunniatohtorin ja yli kuudenkymmenen oppilaitoksessa opiskelleen nuoren tohtorin päähän. Suurin osa on tekniikan tohtoreita, mutta joukossa on myös kauppatieteiden ja filosofian tohtoreita.

Lappeenranta-salissa pidetty arvokas ja pieniä yksityiskohtia myöten hiottu toimitus oli ennätyksellisen suuri. Järjestyksessään kolmannessa promootiotilaisuudessa juhlittiin yhteensä 85 tohtoria. Viisi vuotta sitten heitä oli 53 ja kymmenen vuotta sitten 21.

Tohtoreiden promootioseremonioita vietetään kolmena päivänä. Kunniatohtorin arvonimen kantajat, väitelleet ja yliopiston henkilökunta seurustelevat cocktail-tilaisuuksissa, kokoontuvat pitkälle illalliselle ja risteilevät. Juhlava yhdessäolo ja suhteiden tiivistäminen on yksi tapahtuman tarkoituksista.

Suurin osa yliopiston kunniatohtorin tittelillä palkitsemista suomalaisista on suurteollisuuden johtajia. Isot yritykset ovat oppilaitoksen merkittäviä rahoittajia ja saavat vastineeksi tutkimuksia ja tietotaitoa. Sekä akateemiset että teollisuuden edustajat harmittelevat, että pienet ja keskisuuret yritykset eivät ole rohkaistuneet tutkimaan omia yhteistyömahdollisuuksiaan teknillisen yliopiston kanssa.

MAAKUNTA sivu 5

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Arvokasta menoa. Juhlamenojen ohjaajan, lippujen ja airueiden johdattama kulkue toi tohtorit Lappeen kirkkoon. Pitkä ja mustanpuhuva letka herätti huomiota Keskuspuistossa.

Kirjoittaja:
Etti Kantola