Keskussairaalan päiväkirurgian laajennus kiinnosti vain kolmea rakennusliikettä

Sairaanhoitopiirin hallitus hylkäsi kaikki tarjoukset liian kalliina.

URPO LAANINEN

Keskussairaalan päiväkirurgian yksikön laajennushanke siirtyy ainakin muutamilla kuukausilla.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin hallitus hylkäsi kaikki urakkatarjoukset liian kalliina.

Sairaanhoitopiiri pyysi rakennusurakasta tarjoukset yhdeksältä rakennusliikkeeltä, joista vain kolme jätti tarjouksensa.

Niistä halvin oli lähes 3,4 miljoonaa euroa, kun sairaanhoitopiirin kustannusarvio jäi 2,5 miljoonaan. Ero oli 900 000 euroa, yli 30 prosenttia.

­·Ei meillä rahat riitä tuollaiseen summaan, sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Partanen kommentoi.

Päiväkirurgian yksikön, ensiapupoliklinikan ja kirurgian poliklinikan laajennuksen koko kustannusarvio oli suunnitteluineen ja hankintoineen 3,1 miljoonaa euroa.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti tarkentaa laajennuksen suunnitelmia ja kilpailuttaa urakat uudelleen heinä-elokuussa. Urakoitsijavalinta yritetään saada toisen kerran syyskuun hallitukseen.

Johtaja Partasen mukaan hanketta joudutaan muuttamaan, pienentämään ja hakemaan toisenlaisia ratkaisuja, jotta budjettimäärärahat riittävät.

­·Kyllähän laajennus väkisin myöhästyy, mutta ei se ole muutamasta kuukaudesta meillä kiinni.

Partanen arveli, että puolitoista vuotta sitten tehty kustannusarvio oli ilmeisesti vanhentunut, ja suunnittelu on paisunut matkan varrella. Se joudutaan pistämään nyt uusiksi.

Muut kuin rakennusurakka kiinnostivat kyllä yrityksiä. Sähköurakasta teki tarjouksen kuusi yritystä, putkiurakasta kaksi ja lv-urakasta neljä.

Sairaanhoitopiiri on varannut päiväkirurgian laajennusta varten tämän vuoden budjettiin 1,3 miljoonaa euroa. Loput 1,9 miljoonaa on varattu ennakkoon vuodelle 2005.

961 virkaa

työsuhteiksi

Sairaanhoitopiirin hallitus esitti valtuustolle 961 viran lakkauttamista ja muuttamista työsopimussuhteiksi. Syynä on kuntalain muutos. Sen mukaan virkasuhteessa hoidetaan vain sellaista tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa.

Muutoksen jälkeen sairaanhoitopiirissä on 1 015 työsopimussuhteista vakanssia ja 207 virkaa, joissa ovat johtajat, muut päälliköt, lääkärit, yli- ja osastonhoitajat sekä apteekkari, fyysikot ja kemistit.

Johtaja Partasen mukaan käytännössä ei tapahdu muutoksia, mutta työsopimussuhteessa on paremmat edut kuin virkasuhteessa.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen