Markku Andersson vahvoilla Jyväskylän kaupunginjohtajaksi

Andersson antoi suostumuksensa ja menee viikonloppuna poliittisten ryhmien haastateltavaksi.

HEIKKI SOPANEN

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Markku Andersson (kok.) on vahva ehdokas Jyväskylän uudeksi kaupunginjohtajaksi. Andersson on ilmoittanut olevansa käytettävissä, kun Jyväskylän kaupunginvaltuusto ensi maanantaina valitsee kaupunginjohtajan.

­·Yhteydenottoja Jyväskylästä on ollut viime viikkoina kohtuullisen paljon. Ilmoitin olevani käytettävissä, kun kokoomus, keskusta ja vihreät ilmaisivat tukensa minulle, Andersson kertoo.

Anderssonin mainitsemat ryhmät julkistivat tiistaina yhteisen tiedotteen, jossa kertoivat Anderssonin antamasta suostumuksesta, ja kehuivat häntä erittäin päteväksi ehdokkaaksi.

Kokoomuksella, keskustalla ja vihreillä on Jyväskylän valtuustossa yhteensä 29 valtuutettua 59:stä. Toisin sanoen Anderssonin taakse tarvitaan vain yksi lisä-ääni, ja todennäköisesti niitä tulee kristillisiltä kolme.

Andersson menee Jyväskylään valtuustoryhmien haastateltavaksi ensi sunnuntaina.

­·Katsotaan, miten käy.

Andersson ei ole hakenut virkaa, vaan nousi keväällä nimenä esille Jyväskylän seudun päälehdessä Keskisuomalaisessa. Jyväskylässä opiskellut Andersson oli takavuosina sekä opiskelukaupunkinsa kaupunginvaltuustossa että kaupunginhallituksessa.

Nyt hän näyttää palaavan kaupungin ylimmäksi virkamieheksi, vaikka onkin vakuutellut viihtyvänsä Lappeenrannassa.

­·Ei mahdollinen lähtö Jyväskylään helppo ole. Se on kuitenkin Lappeenrantaa suurempi kaupunki ja selkeä kasvukeskus kehäkolmosen ulkopuolella. Ammatillisesti odotettavissa olisi mielenkiintoisia ja entistä vaativampia tehtäviä, Andersson perustelee muuttoaikeita.

Lappeenrannan kaupunginjohtajaa on kosiskellut Jyväskylään ahkerimmin paikallinen kokoomus. Kokoomusryhmän puheenjohtaja Ari Hiltunen on etsinyt porvarillista vastaehdokasta sosialidemokraateille.

­·Mielenkiintoisia aikoja eletään. Toivottavasti Markku Andersson tulee valituksi, koska hän on ehdokkaista pätevin ja kannatusta on yli puoluerajojen. Ulkopuolisena hän voi myös tuoda uusia tuulia tänne, Hiltunen sanoo.

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Muille maille? Kaupunginjohtaja Markku Andersson saattaa jättää villinmiehen kaupungin, sillä hän on vahva ehdokas Jyväskylän uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen