Suomenniemen kirjasto atk-aikaan

Kunnanhallitus ei halua pilkkoa suurtestamentin jättäneen Irja Hannosen rantakiinteistöä.

TIINA PASANEN

Käsilainausten ja arkistokorttien aika päättyy pian Suomenniemen kirjastossa.

Suomenniemen kunnanhallitus myönsi kirjastolle 16 500 euron määrärahan kirjastojärjestelmän hankintaan. Kunta on saanut opetusministeriöltä 20 000 euroa valtionavustusta kirjaston atk-järjestelmän ja tietoverkkopalveluiden kehittämiseen.

­·Saatu valtionapu ei edellytä oman rahan käyttöä, mutta käytännössä voimme tarvita hankkeen toteuttamiseen myös jonkin verran omaa rahaa, kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki arvioi.

Tähän asti kirjojen lainaus ja arkistointi on tapahtunut kirjastossa täysin manuaalisesti.

Kitkiöjoki muistuttaa, että lääninhallituksen linjauksen mukaisesti kaikilla kuntalaisilla pitää olla tasavertainen pääsy tietoverkkoihin. ­·Ministeriöltä saamamme avustus tukee tätä tavoitetta.

Iltapäivystys

Mikkeliin

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina myös yhteispäivystyssopimuksen Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Sen myötä suomenniemeläisten tarvitsema lääkärin ilta- ja yöpäivystys siirtyy syyskuun alusta alkaen entistä vahvemmin Mikkeliin.

Aiemmin viikonloppu- ja iltapäivystys on hoidettu Mäntyharjun terveyskeskuksessa, kun yöpäivystyspaikkana on ollut Mikkelin keskussairaala. Sopimuksen mukaan ilta- ja yöpäivystys on vastedes kokonaan Mikkelissä. Yhteispäivystyksessä ovat Suomenniemen lisäksi mukana myös Mäntyharju ja Pertunmaa.

Muutoksesta huolimatta Mäntyharjun terveyskeskus ottaa suomenniemeläisiä päivystyspotilaita vastaan edelleen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10­14.

Suomenniemen kunta kuuluu Etelä-Savon erikoissairaanhoitopiiriin. Päivystyksiä lukuunottamatta kunta ostaa edelleen muut perusterveydenhuollon palvelunsa Savitaipaleelta.

Kuoleman kurvit

halutaan suoriksi

Kunnanhallitus jätti Kaakkois-Suomen tiepiirille oman lausuntonsa Mikkelin tien eli valtatie 13:n tiesuunnitelmasta. Ensi vuodelle ajoittuvat parannustyöt koskevat vajaan parinkymmenen kilometrin matkaa Ostolahden ja Suomenniemen välillä.

Lausunnossaan hallitus pitää tärkeänä, että ajoradan linjausta muutetaan ja kallistusta parannetaan Huuhanvieruntien kohdalla. Tienpätkää on kutsuttu kuoleman kurviksi, koska alueella on sattunut useita onnettomuuksia.

Kunnanhallitus ei lämmennyt kunnanjohtajan esitykselle, jonka mukaan omaisuutensa kunnalle testamentanneen Irja Hannosen kotipaikasta olisi lohkaistu kesämökkitontti myytäväksi.

Hannosen kotitila sijaitsee Kuolimon rannalla, jossa mökkitonttien kysyntä on vilkasta. Kunnanhallitus ei kuitenkaan halunnut vielä tässä vaiheessa pilkkoa tilaa. Sen mielestä on parempi odottaa, että alueen kokonaissuunnitelma valmistuu.

Kirjoittaja:
Tiina Pasanen