Jussi Markkanen kokee olevansa velkaa SaiPalle

NHL-maalivahtia ei aktiivisesti mukana toiminnassa nähdä, mutta peliuran jälkeen työ kiekkoyhtiössä voisi kiinnostaa.

VESA SALMINEN

Liiga-SaiPa Oy:n uudet osakkaat ovat kaikki enemmän tai vähemmän SaiPa-taustaisia yksityishenkilöitä. Tähtenä idän ihmeen omistajien joukossa tuikkii Edmonton Oilersin maalivahti Jussi Markkanen.

­·Suoraan ei voi sanoa, että voin auttaa vanhaa seuraani, mutta koen, että SaiPa on tehnyt paljon minun eteeni ja voin olla nyt tekemässä SaiPalle parempaa tulevaisuutta, Markkanen kuvasi.

­·Olen aina itse kokenut olevani eteläkarjalainen ja saipalainen.

Markkanen sanoo jättävänsä operatiivisen puolen seuran toimivalle johdolle, sillä aktiiviura NHL:ssä on edelleen ykkösasia.

­·Tällä hetkellä voi olla vähän liikaa hommia muualla, jotta voisin olla mukana, mutta tulevaisuudessa tietysti kiinnostaa olla aktiivisemmin mukana.

Esimerkiksi kuopiolaisessa KalPa Hockey Oy:ssä pääomistajina ovat Sami Kapanen, joka on myös yhtiön hallituksen puheenjohtaja sekä myös hallituksessa istuva NHL-kiekkoilija Kimmo Timonen. Yhtä aktiivista roolia Markkanen ei haikaile SaiPan omistajana.

­·En oikein tiedä sitä KalPan systeemiä, mutta Hanneshan (Samin isä ja KalPan valmentaja Hannu Kapanen) siellä kai päättää, Markkanen naurahti.

Oman alueen

ihmisiä mukaan

Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jouni Okon mukaan osakkaita haarukoitaessa tavoitteena oli pitäytyä Lappeenrannan alueella ja SaiPa-mielisissä ihmisissä. Sijoittajien ryhmä saatiin kasaan lopulta toukokuun puolessa välissä.

Alkuaskeleet hankkeessa otettiin, kun Kisapuiston jäähallin remontista tehtiin päätös, mutta SaiPa ry:n puheenjohtajan Pekka Löfmanin mukaan jo Liiga-SaiPa Oy:n perustamisvaiheessa omistuksen laajennus oli esillä pitkän tähtäimen suunnitelmissa.

Osakeannilla vahvistetaan yhtiön tasetta, mutta samalla on tarkoitus kehittää myös operatiivista toimintaa. ­·Meillä on selkeästi parempi kyky vastata haasteisiin, likviditeetti paranee oleellisesti, Okko totesi.

­·Likviditeettiongelma meillä on ollut koko osakeyhtiön ajan.

­·Tämä on riittävä summa myös maksuvalmiuden pitämiseksi erittäin hyvässä kunnossa.

Okon mukaan SaiPan talous on paremmassa kunnossa, kun julkisuudessa on annettu ymmärtää, mutta tilinpäätöstietoja luvattiin esitellä tarkemmin vasta myöhemmin.

­·Osakeanti ei ollut välttämätön viime kauden tuloksen perusteella, Okko sanoi.

­·Tarkoitus on, että yhtiö saadaan terveeseen kuntoon taseen osalta ja tulevaisuudessa tehdään tulosta.

Okko uskoo, että uusien omistajien myötä saadaan myös synergiaetuja. Välejä ainakin K-ryhmään vankistaa K-Raudan kauppiaan Timo Tersan mukaan tulo.

­·Kyllä vielä tarvitaan lisävoimia hirveän paljon. Kyllä tämä kaikkien eteläkarjalaisten juttu pitää olla, Tersa pohti.

Koskimies mukana

vain sijoittajana

Yrittäjä Kari Koskimies Urheilu-Koskimies Oy:stä sanoo ainakin alkuvaiheessa jäävänsä taustalle ja olevansa mukana vain sijoittajana, tosin ilman nopeita tuotto-odotuksia. Yhtiön hallitukseen hän ei haikaile.

­·Annan työrauhan niille, jotka tulevat hommaa tekemään, toimitusjohtajalle ja hallitukselle, Koskimies mietti.

­·Olen ollut kuulolla pitkän aikaa ja lähdin mukaan loppumetreillä, Koskimies kuvasi.

Koskimiehen mukaan uudet osakkaat toimivat ennemmin joukkona kuin yksittäisinä sijoittajina.

Koskimiehellä ei itsellään ole juniorivuosia lukuun ottamatta kiekkotaustaa, mutta jääkiekkoa pelaava poika on pitänyt siteet vahvoina SaiPaan.

MAARIT LINDSTRÖM

Kuvatekstit

Toimitusjohtaja kuulolla. Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kaarna (oik.) kuunteli, kun SaiPa ry:n Markku Huoso ja puheenjohtaja Pekka Löfman sekä kiekkoyhtiön uudet omistajat Jouni Okko, Timo Tersa ja Jussi Markkanen kertoivat mietteitään yhtiön tulevaisuudesta.

Sijoittaja ja torjuja. Jussi Markkanen sanoo NHL-uran olevan edelleen ykkösasia.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen