Categories
Artikkelit

Rauhan-­Tiurun alueen kauppa todennäköisesti peruuntuu tänään

Piper Bahr Finland Oy ei ole suorittanut sovittua kauppasummaa eikä antanut vakuutta.

URPO LAANINEN

Rauhan­-Tiurun maa-alueiden ja kiinteistöjen kauppa on peruuntumassa. Piper Bahr Finland Oy ei ollut eiliseen mennessä maksanut sairaanhoitopiirille sovittua 1,47 miljoonan euron kauppahintaa eikä asettanut pankkiin kolmen miljoonan euron vakuutustalletusta.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa tänään iltapäivällä.

­·Rahaa ei ole tullut, eikä kovin hyvältä näytä. Jos maksuja ei tule, kauppa peruuntuu, sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Partanen kertoi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Ilpo Hakula (kok.) Lappeenrannasta ei halunnut kommentoida asiaa ennen hallituksen tämänpäiväistä kokousta.

­·Asia ratkaistaan kokouksessa ja piste.

Hallituksen varapuheenjohtajat, Heikki Tanninen (sd.) Imatralta ja Erkki Huopainen (kesk.) Luumäeltä totesivat henkilökohtaisina mielipiteinään, että peli pitää ilmeisesti puhaltaa poikki tämän päivän kokouksessa.

­·Nyt on ohitettu useampia aikarajoja, eikä ehtojen toteuttamista voida loputtomiin varttua. Todennäköisesti päätämme tänään, että kauppa raukeaa. Ihmettelen, jos niin ei tapahdu, Huopainen sanoi.

­·Deadline on mennyt jo umpeen. Kyllä ostajalle on annettu kohtuullisesti aikaa hoitaa rahoitus. On parempi, että palataan lähtöruutuun ja katsotaan taas uusia mahdollisuuksia, Tanninen totesi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen joutsenolainen jäsen Tuula Partanen (kesk.) oli samaa mieltä.

­·Mielestäni tässä on venytelty liian pitkään, ja epävarmuus on lisääntynyt.

­·Heidän olisi kyllä pitänyt asiat hoitaa, jos he ovat tosissaan ja aidosti mukana. En jaksa enää uskoa, että rahat ovat tänä aamuna tilillä. Nyt täytyy lähteä taas liikkeelle alkupisteestä.

Hallituksen jäsenet olisivat toivoneet, että kauppa olisi toteutunut. Kauppaehdot olivat sairaanhoitopiirin kannalta niin hyvät, ja ostaja oli sitoutunut sijoittamaan Rauhan­-Tiurun alueen kehittämiseen lähes 30 miljoonaa euroa.

Rauhan­-Tiurun alueelle

uudenlaisia ratkaisuja

Erkki Huopainen ja Heikki Tanninen toivoivat nyt esille uusia ostajakandidaatteja, jotka ovat pitäneet kauppahintaa liian alhaisena ja joilla on suunnitelmat valmiina.

­·Myymme alueen varmasti mieluummin suomalaiselle ostajalle, joka täyttää samat ehdot, Huopainen totesi.

Mikäli kauppa peruuntuu, Tuula Partasen mielestä sairaanhoitopiirissä pitää lähteä etsimään konkreettisia ja uudenlaisia ratkaisuja. Neljän vuoden aikana on nähty monenlaista ostajaehdokasta.

­·Joutsenon näkökulmasta olisi tärkeää, että Rauhan­-Tiurun alue rupeaisi kasvamaan ja elämään uudelleen.

Heikki Tanninen kaipasi puolestaan maakunnallista hanketta Rauhan­-Tiurun 300 hehtaarin alueiden kehittämiseksi, joita hän kuvasi Etelä-Karjalan kruunun jalokiviksi. On parempi, ettei niitä myydä kellekään epämääräiselle ostajalle.

ES-ARKISTO/MAARIT LINDSTRÖM

Kuvateksti

Aikarajat ylittyivät. Rauhan-­Tiurun maa-alueiden ja kiinteistöjen kauppa ilmeisesti raukeaa.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen