Eekoon ravintolahanke tuli kaupungille yllätyksenä

Lappeenrannan kaupungin suunnitelmissa sataman leikkipuiston viereen tulee toisen yrittäjän kesäkahvila.

ANNE KOTIHARJU

Etelä-Karjalan Osuuskaupan suunnitelma rakentaa Rosso-kesäravintola Lappeenrannan satamatorin laitaan tuli kaupungille yllätyksenä.

­·Tämä on täysin uusi asia eikä kaupunki ole varannut hankkeelle paikkaa. Hankkeesta ei ole mitään ennakkopäätöksiä. Se tulee meidän suunnittelemien kuvioiden ulkopuolelta, vakuuttaa tekninen johtaja Ensio Koikkalainen.

Kaupungingeodeetti Jussi Salo kertoo, että Eekoon hakemus tuli hänelle myöhään keskiviikkoiltapäivänä.

­·Itse en tiennyt sitä ennen asiasta mitään.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) selvittää, että lautakunta käsitteli viime viikolla ylimääräisenä asiana pitkään valmisteltua Top-Moverin kesäkahvilahanketta. Lautakunnalle kysyttäessä vastattiin, ettei muita hankkeita ole tiedossa.

Etupihan ja

takapihan paikat

Kaupunki oli laatinut suunnitelman ensi kesän toimintojen sijoittumisesta satama-alueelle. Tuossa suunnitelmassa Eekoon toivoman kesäravintolapaikan viereen, vähän syrjemmälle tulisi kesäkahvila. Kahvilaidean oli tuonut Top-Mover Ay, jonka vuokrasopimusta käsiteltäneen ensi viikolla.

­·Tuo EeKoon hanke löisi meitä täysin korville. Toivomme tasapuolista kohtelua, sanoo Top-Moverin toinen omistaja Jyri Hänninen. ­·Pahalta se tuntuu, jos Eekoo saa noin vain paikan tavallaan pääkadun varrelta, etupihalta, ja meidät pistetään takapihalle, sivukujalle. Pitkissä neuvotteluissa meidän on annettu ymmärtää, ettei tuohon paikkaan pääse. Mekin toivoimme alunperin näkyvämpää paikkaa, selvittää puolestaan Janne Vehmaa.

Eekoon hanke

harkintaan

Eekoon hakemus tulee tiedoksi ensi viikolla kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle.

Koikkalainen toteaa, että lähtökohtana on suunnitelma eri toimintojen sijoittumisesta Kaupunginlahden ääreen. Suunnitelmaa on esitelty niin sanottuna kalvoasiana lautakunnalle ja kaupunginhallitukselle.

­·Suunnitelmassa on paikka Top-Moverin hankkeelle.Tämä Eekoon hakemus täytyy miettiä rauhassa aivan erillisenä asiana. Että onko se kantava ja toteutuskelpoinen ajatus.

Koikkalaisen mukaan EeKoon idea ehtisi periaatteessa toteutua vielä ensi kesäksi.

­·Mitä enemmän toisiaan tukevia, muttei päällekkäisiä toimintoja satama-alueelle saadaan, sitä parempi. Mutta ei siitä alueesta pidä tehdä mitään markkinapaikkaa.

”Eivät sovi

vierekkäin”

Torniainen uskoo, ettei lautakunnalla ole mitään uusia toimintoja vastaan.

­·Mutta toimintojen pitää täydentää toisiaan. Eekoonkin idea on ihan hyvä, kunhan sille vain löytyisi sopiva paikka. Eivät nämä kaksi hanketta sovi vierekkäin.

­·Tämä on kuitenkin positiivinen ongelma. Hyvä, että alueelle on kiinnostusta.

Jussi Salo huokaa, että kaupungin laatima kokonaissuunnitelma on jo toteutuksen kalkkiviivoilla.

­·Ja sitten tulee näin suuren luokan asia esille vielä uutena. Olisi saanut tulla pari kuukautta sitten. Löytyisikö paikka ensi kesäksi, tai seuraaviksi, en tiedä.

Salo miettii, mahtuisivatko molemmat ravitsemusliikkeet vierekkäin.

­·Vaikea sanoa. Se on niin rajattu alue. Kyllä tuolle paikalle pitäisi jättää väljyyttäkin. Rantamaisemaa ei sovi peittää.

Eekoolla on Kaupunginlahden rannalla Kasinon edessä kesäterassi. Tuo hanke oli neuvoteltu pitkälle kaupungin johdon kanssa, ennen kuin se tuli julkisuuteen. Terassi herätti vilkkaan kaupunkikuvakeskustelun ja hankkeesta myös valitettiin.

EeKoo on muun ohella Lappeenrannan suurin ravintoloitsija.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Vierekkäin. Eekoo haluaisi Rosson etualan nurmikolle; Top-Moverin kesäkahvila jäisi taustalle puiston nurkkaan.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju