Juha Myllys siirtyy sivurajalle

Rajaritareiden valmentaja rakentaa halvalla mahdollisimman hyvää eteläkarjalais-amerikkalaista joukkuetta.

VESA SALMINEN

Vaahteraliigan konkari ja viime kauden all stars-pelaaja Juha Myllys naulaa nappulakenkänsä seinälle ja siirtyy Rajaritareiden valmentajaksi.

­·Kokeillaan, miten ne siivet kantavat sivurajalla, Myllys naurahtaa.

Päävalmentaja Myllys vastaa kokonaisuuden lisäksi puolustuksesta ja Lasse Ojala hyökkäyksestä.

Takana on nousijajoukkueen hieno kausi, mutta yllättäjän etu on menetetty. Viime kesänä lappeenrantalaiset putosivat ulos mitalipeleistä vasta sarjan loppujaardeilla elokuun puolivälissä, vaikka tavoitteena oli vain sarjapaikan säilyttäminen.

Rajaritarit pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa Vaahteraliigassa ja viiden vuoden sisällä kehittää toimintansa mitalitasolle. Viime kaudella kokemattoman joukkueen selkäranka notkahteli Myllyksen mielestä vielä liian helposti joissain otteluissa.

­·Jos viime vuonna olisi menty mitalipeleihin, se olisi ollut ehkä vähän liikaa.

Amerikkalaiset

vaihtuvat uusiin

Rajaritareiden runkopelaajat pysyvät joukkueessa, mutta vaihtuvuuttakin Myllyksen ja puheenjohtaja Janne Halla-ahon mukaan on. Molemmat ulkomaalaiset, pelinrakentaja Michael West ja hyökkäyksen tehomies Craig Kastning, jättävät joukkueen. West panostaa perheeseen ja työhön ja Kastningin palkkapyyntöön Rajaritarit ei enää yllä.

­·Meillä on maakunnallinen joukkue akselilta Lappeenranta­-Imatra-­Kouvola-­Kotka. 35 pelaajaa, mutta jonkin verran kokoonpano elää vielä, Myllys sanoo.

­·Suurimpia ryhmiä pitkään aikaan.

Halla-ahon mukaan 25 000 euron budjetin pelaajapalkkioiden osuudesta sata prosenttia menee kahdelle jenkille. Viime kaudella Westin ja Kastningin palkat, asunnot ja lennot kolmen kuukauden sopimuksen aikana verottivat yhteensä 8 000 euroa.

­·Palkat ovat meillä vielä suhteellisen avuttomat, kauhean kokeneille pelaajille ne eivät riitä, Halla-aho kuvaa.

­·Ei tässä kauheat odotukset ole, että sponsorirahat moninkertaistuisivat.

­·Aika monta sähköpostia saa vaihtaa ennen kuin ruvetaan vakavasti keskustelemaan, että joku tulisi tänne. Videoita on taas nurkat täynnä.

Jenkkiyliopistoista haavitettava uusi kaksikko saapuu Lappeenrantaan kauden kynnyksellä touko-kesäkuussa, mutta sopimukset pyritään tekemään alkuvuoden aikana.

­·Kaksi samantyyppistä pelaajaa hankitaan kuin viime kaudella. Heihin oltiin kyllä tyytyväisiä, Halla-aho toteaa.

Kotimaisia vahvistuksia halutaan lähiseudun nuorten lisäksi liigatasolta. Sopimukset ovat vielä auki, mutta neuvotteluja käydään parin kolmen miehen kanssa. Imatran Flashin kanssa on tarkoitus jatkaa junioriyhteistyötä. Edustustasolla Imatralla ei ensi kesänä pelata.

Kimpisen

kello ei juokse

Rajaritarit on harjoitellut Myllyksen mukaan jo pari kuukautta. Vuoden alussa tahti kiihtyy ja keväällä järjestetään neljä isompaa leiriä.

­·Harjoittelu on nyt entistä suunnitelmallisempaa.

­·Pelaamme perusfutista, emmekä yritä tehdä mitään ylitsepääsemättömän monimutkaisia asioita. Keskitytään perusasioihin ja tehdään ne kunnolla, Myllys linjaa.

Rajaritareiden murheena on Kimpisen tulostaulu ja antiikkinen kello, joka ei täytä Vaahteraliigan vaatimuksia. Halla-ahon mukaan parannuksista keskustellaan liikuntatoimen kanssa vuodenvaihteen jälkeen.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Vihreä valmentaja. Rajaritareiden puheenjohtajalla Janne Halla-aholla (vas.) on seuranaan kuusen alla uusi valmentaja Juha Myllys. Molemmat haluavat, että lappeenrantalaisten yllätykset jatkuvat ensi kaudella.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen