Zyklon pilasi Pablo Estradan jäähyväiset

FC Parru joutuu taas vaihtamaan maalivahtia, kun joukkueen ykköstorjuja palaa Espanjaan.

VESA SALMINEN

Neljä silmäparia seuraa katsomosta, kun FC Parrun maalivahdin Pablo Estradan haaveet nollapelistä katoavat kuudessa sekunnissa. Pallo kolahtaa aivan liian aikaisin espanjalaismaalivahdin selän taa, sillä kyse on hänen jäähyväisottelustaan.

Estrada on oman kertomuksensa mukaan harjoitellut Real Madridin ykkösmaalivahdin Iker Casillaksen kanssa. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa hän on ”vaihtari”.

­·Pablo treenasi ykkösjoukkueen mukana viikon ja sitten valmentaja ilmoitti, ettei sua enää kaivata, Parrun joukkueenjohtaja ja pelaajavalmentaja Lasse Järvinen kertoo.

Muita vahvistuksia futsalin I divisioonaan täksi kaudeksi nousseessa joukkueessa ei ole, vaikka yliopiston kirjoilla on neljä jalkapallon veikkausliigan tai ykkösen pelaajaa.

Espanjaan saakka materiaalia nopeasta takaiskusta tuskin leviää, sillä ottelun katsojista kaksi on pelaajien tyttöystäviä, yksi ilmeisesti vastustajan joukkueenjohtaja ja se viimeinenkin kaivaa Parrun kaulahuivin sijasta repustaan lauantaipullon.

Estradan tulo otteluun Zyklonia vastaan ei ollut aivan varmaa, sillä maalivahdilla oli kuulemma vähän läksiäishumua päivää ennen sunnuntain kotiinpaluutaan.

­·Nuo on nuo ulkomaalaiset sellaisia, Järvinen naurahtaa.

Joku toinen

saa ottaa ohjat

Futsal on Parrussa pitkälti Järvisen show, vaikka hän yrittää vähätellä panostaan ja kiittää etenkin Kamisen Janin tukea.

­·No, ehkä tavallaan voi niin sanoa. Jos en olisi tätä tehnyt, tuskin tätä pelattaisiin.

Touhu alkoi viime kaudella, kun pieni ydinjoukko halusi kokeilla lajia kilpailumielessä piirisarjassa ja yllättäen voitti sen. Tällä kaudella rahkeita mitataan I divisioonassa.

­·Tässä vaiheessa mietin jo, ottaisiko apuja ulkopuolelta. Ennen kauden alkua mietin, etten varmasti ota, Järvinen tunnustaa.

Järvisen mieli muuttui, kun Parrun viidessä ensimmäisessä ottelussa voittoa ei kuulunut. Yksi tasapeli oli tilastossa, mutta sekin tuntui tappiolta, kun 6-­1-johto katosi viimeisen kymmenen minuutin aikana. Viikko sitten apina kevensi otettaan niskassa, sillä lappeenrantalaiset ottivat avausvoiton.

Tarkkaan ottaen paikkakuntalaisia ei tosin ole ainuttakaan joukkueessa. Lähin on luumäkeläinen Markus Korhonen.

­·Tämä on kokeilu, miten rahkeet riittävät, mutta eivät ne ilmeisesti riitä, Järvinen tunnustaa.

Puuhamies aikoo itse lopettaa kauden jälkeen. Pohjat on rakennettu ja joku toinen saa jatkaa.

Ravintola jää

vielä voitolle

Parrun kauden kulut ovat noin 10 000 euroa. Yliopisto antaa kuljetuksiin autot. Muita tukijoita ovat Järvisen kesätyöpaikka, huittislainen Lihajaloste-Korpela Oy sekä skinnarilalainen ravintola Iltatähti. Naapurikaupasta on saatu tavaraa kanttiiniin ja ruokapaikasta palkinnoksi aterioita.

­·Ei voi sanoa, että Iltatähti on meidän tukijamme. Enemmän me tuetaan niitä, Järvinen täsmentää.

­·Se oli sopimus joukkueen kanssa, että ne tavarat, joita ei pystytä hommaamaan, maksetaan ite.

Fanikulttuuri on yliopistolla vasta kehittymässä.

­·Ei me olla saatu niitä vielä, pitäisi ensin pelata hyvin.

Järvisen oma aktiiviura jalkapalloilijana päättyi viisi vuotta sitten Kankaanpäässä IV divisioonaan, kun 18-vuotiaana kesätyöt ajoivat edelle.

­Jalkapallossa on niin suuri asia, että fyysinen kunto on hyvä. En oikein koskaan tykännyt ilman palloa juoksemisesta.

VESA SALMINEN

Kuvateksti

Yllätys. Pelaajavalmentaja Lasse Järvinen vetää kenkiä jalkaansa. Flunssainen joukkueen kapteeni Matti Nummela (valkoinen paita) ei pysty pelaamaan ja saa hoidella valmentajan hommat. Pablo Estrada (keltainen paita) keskittyy totisena, sillä hän on juuri kuullut, että Suomessa on tapana ajaa jäähyväisottelun jälkeen pelaaja kaljuksi. Jani Kaminen mietiskelee omiaan keskellä.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen