Categories
Artikkelit

Lappeenrannan kasvu hidastunut

Lappeenrannan lisäksi vain Taipalsaaren ja Ylämaan väkiluku on kasvanut.

ILPO LESKINEN

Lappeenrannan väkiluku on ylittänyt 59 000 asukkaan rajan. Kaupungin väkiluku on kasvanut Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 111 hengellä. Väestönkasvu on pienempi kuin moniin vuosiin. Kaupungin väkiluku on yleensä kasvanut 200­-300 hengellä.

Suurin osa Etelä-Karjalan kunnista menetti vuoden aikana väestöään. Lappeenrannan lisäksi väkiluku kasvoi vain Taipalsaarella (+22) ja Ylämaalla (+2).

Syntyvyys ja

paluumuutto

Lappeenrannan aiempaa pienempi väestönlisäys selittyy kehitysjohtaja Markku Heinosen mukaan kahdella asialla. Syntyvyys on ollut aiempia vuosia alhaisempi. Inkeriläisten paluumuutto on tyrehtynyt tiukempien kielitaitovaatimusten takia.

Heinonen kertoo, että syntyneiden määrä on yleensä ollut noin 70 henkeä suurempi kuin kuolleiden määrä.

Tänä vuonna syntyneiden ja kuolleiden määrät ovat samansuuruiset eli Lappeenrannassa ei ole luonnollista väestönlisäystä.

Kotimainen muuttoliike on Heinosen mukaan edelleen plussan puolella eli Lappeenranta on saanut muuttovoittoa.

Useana vuotena väkilukuaan kasvattanut Lemi saa nyt takapakkia. Väki on vähentynyt tänä vuonna 38 hengellä. Väheneminen on suurin vuoden 1995 jälkeen.

Rautjärvellä

2,1 % vähennys

Suhteellisesti eniten asukasluku on vähentynyt Rautjärvellä, jossa väkiluku on vähentynyt 2,1 prosenttia. Ruokolahdella, Saarella ja Savitaipaleella asukasluku on vähentynyt 1,6 prosentilla.

Ruokolahdella väkiluvun väheneminen on selvästi kiihtynyt aiemmista vuosista. Väkiluku on tänä vuonna vähentynyt 95 hengellä. Samalla asukasluku on alittanut 6 000 hengen rajan.

Määrällisesti eniten väkiluku on pienentynyt tänäkin vuonna Imatralla. Imatran asukasluku on pienentynyt vuoden aikana 243 hengellä. Seuraavaksi eniten väkiluku on vähentynyt Ruokolahdella ja Rautjärvellä.

6 270 asukkaan

uusi Parikkala

Parikkala, Saari ja Uukuniemi yhdistyvät vuoden alussa Parikkalan kunnaksi.

Yhdistyvän Parikkalan väkiluku on vuodenvaihteen ennakkotietojen mukaan 6 270 henkeä. Kolmen kunnan väkiluku on vähentynyt yhteensä 83 hengellä sekä 1,3 prosenttia.

Parikkalasta tulee Etelä-Karjalan väkirikkain maalaiskunta, koska Joutseno muuttuu kaupungiksi.

ES-ARKISTO/PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Verkkaista kasvua. Lappeenrannassa syntyneiden ja kuolleiden määrät ovat tänä vuonna samansuuruiset. Väen lisäys perustuu siis vain muuttoon.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen