Categories
Artikkelit

Susilauma saalistaa Nuijamaalla

Petojen raatelema hirven vasa jouduttiin lopettamaan.

ETTI KANTOLA

Susilauma on jättänyt liikkeistään jälkiä Nuijamaan Myrällä. Joulun jälkeen alueelta löydettiin hirven vasa, jota sudet olivat raadelleet. Nuori hirvi lopetettiin maanantaina iltapäivällä, kun se löydettiin pahoin loukkaantuneena.

Mökkiläiset havaitsivat tien yli johtavat verijäljet, ja ilmoittivat paikallisille metsästäjille. Verivana johti muutaman sadan metrin päähän emon ja loukkaantuneen vasan luokse rajavyöhykkeelle. Hirvet pyrkivät karkuun, mutta vasa oli hyvin huonossa kunnossa. Kymmenet makuupaikat kertoivat siitä, että eläin oli maannut samassa rinteessä jo pitkään.

­·Vasa oli ollut siinä varmasti pari päivää. Susien hyökkäys oli tapahtunut ehkä jouluaattona, kertoo paikallinen metsästäjä Paavo Hackman.

Sudet olivat repineet isokokoisen vasan takapotkan. Hackman arvioi, että susia on ollut muutama.

­·Täällä liikkuu susia aina silloin tällöin, mutta tällaista ei ole tavattu ainakaan meidän kulmilla.

Kirjoittaja:
Etti Kantola