Lappeenrantaan avattiin ensimmäinen kalaravintola

Fisherman’s Food Oy avasi Lappeenrannassa puhtaasti meren herkkuihin erikoistuneen pikaravintolan. Tavoitteena on perustaa maahan kalaravintolaketju.

MARTTI HYTTI

LOVIISALAINEN Fisherman’s Food Oy avasi viikonloppuna kalaravintolan

Lappeenrannan kauppatorin tuntumassa sijaitsevassa pysäköintitalossa.

Yrityksen tavoitteena on perustaa maahamme kalaravintolaketju.

Yritys hankkii avovesikaudella kalat itse Suomenlahdelta. Fisherman’s Food

Oy:llä on useita kalastusaluksia ja -veneitä. Sen sijaan ravut ja talvella

lohet ovat tuontitavaraa.

Fisherman’s Food .-ravintolan ja liikeidean taustalla on loviisalainen

yrittäjäpariskunta Disa ja Ben Henriksson, jotka ovat aiemmin useiden

vuosien ajan pyörittäneet E18-valtatien varrella Ruotsinpyhtään Tesjoella

ja Ahvenkoskella sijaitsevia kalasavustamoja ja -myymälöitä.

YRITYS pyörittää Loviisassa myös perhematkailua. Yrityksellä on Tsaaritar-

niminen alus, joka järjestää perheristeilyjä Suomenlahden saaristoon ja

Viroon sekä sukellusmatkoja Suomenlahdelle. Henrikssonit saivat vuonna 2003

valtakunnallisen nuori yrittäjä palkinnon.

Ben Henriksson korostaa, että kalaravintolaketju panostaa laadukkuuteen,

nopeuteen ja edullisuuteen.

– Meillä ruoka-annokset ovat isoja. Ruokaa saa myös mukaan. Kun hoidan itse

kalastuksen, kalaruuat ovat taatusti tuoreita.

Hän kalastaa Suomenlahdelta luonnonlohta, kuhaa ja siikaa lohiloukuilla ja

-pesillä sekä verkoilla.

– Olen saanut kalaa riittävästi ravintoloiden käyttöön. Kasvava hyljekanta

alkaa olla Suomenlahdellakin ongelma. Toisinaan lohiloukuissa ei ole kuin

kalan päitä jäljellä.

Yrityksellä on pysäköintitalossa runsaan sadan neliömetrin liiketila, jossa

on 24 asiakaspaikkaa. Ravintola työllistää normaalisti kaksi henkeä.

Tarvittaessa yritys käyttää kiireapulaisia.

Kuvateksti

Kalaravintolan kokki Noora Virelä esittelee grillattuja lohifileitä

toimitusjohtaja Ben Henrikssonille.

MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Martti Hytti