MARTTI HYTTI
LOVIISALAINEN Fisherman’s Food Oy avasi viikonloppuna kalaravintolan
Lappeenrannan kauppatorin tuntumassa sijaitsevassa pysäköintitalossa.
Yrityksen tavoitteena on perustaa maahamme kalaravintolaketju.
Yritys hankkii avovesikaudella kalat itse Suomenlahdelta. Fisherman’s Food
Oy:llä on useita kalastusaluksia ja -veneitä. Sen sijaan ravut ja talvella
lohet ovat tuontitavaraa.
Fisherman’s Food .-ravintolan ja liikeidean taustalla on loviisalainen
yrittäjäpariskunta Disa ja Ben Henriksson, jotka ovat aiemmin useiden
vuosien ajan pyörittäneet E18-valtatien varrella Ruotsinpyhtään Tesjoella
ja Ahvenkoskella sijaitsevia kalasavustamoja ja -myymälöitä.
YRITYS pyörittää Loviisassa myös perhematkailua. Yrityksellä on Tsaaritar-
niminen alus, joka järjestää perheristeilyjä Suomenlahden saaristoon ja
Viroon sekä sukellusmatkoja Suomenlahdelle. Henrikssonit saivat vuonna 2003
valtakunnallisen nuori yrittäjä palkinnon.
Ben Henriksson korostaa, että kalaravintolaketju panostaa laadukkuuteen,
nopeuteen ja edullisuuteen.
Meillä ruoka-annokset ovat isoja. Ruokaa saa myös mukaan. Kun hoidan itse
kalastuksen, kalaruuat ovat taatusti tuoreita.
Hän kalastaa Suomenlahdelta luonnonlohta, kuhaa ja siikaa lohiloukuilla ja
-pesillä sekä verkoilla.
Olen saanut kalaa riittävästi ravintoloiden käyttöön. Kasvava hyljekanta
alkaa olla Suomenlahdellakin ongelma. Toisinaan lohiloukuissa ei ole kuin
kalan päitä jäljellä.
Yrityksellä on pysäköintitalossa runsaan sadan neliömetrin liiketila, jossa
on 24 asiakaspaikkaa. Ravintola työllistää normaalisti kaksi henkeä.
Tarvittaessa yritys käyttää kiireapulaisia.
Kuvateksti
Kalaravintolan kokki Noora Virelä esittelee grillattuja lohifileitä
toimitusjohtaja Ben Henrikssonille.
MIKA STRANDÉN