Kempas jätti vuorilta palanneen Lehtisen hopealle Porissa

LUM:n Jani Lehtisen kultamitaliputki katkesi Kalevan kisoissa Porissa 20 kilometrin kävelyssä. Kävelykilpailu kävi Lehtiselle kuitenkin hyvänä harjoituksena matkalla Helsingin MM-kisoihin.

HEIKKI SAIRANEN

PORI. LUM:n kävelijä Jani Lehtisen kultamitaliputki katkesi perjantaina Porissa. Lehtisen tavoitteena oli ottaa jo viides perättäinen kävelykulta 20 kilometrin matkalta, mutta tavoite kariutui eilen, kun Tuusulanjärven Urheilijoiden Antti Kempas kiri Lehtisen kiinni 15 kilometrin kohdalla.

– Nykäisin 12 kilometrin kohdalla ja Antti jäikin siinä, mutta sitten minulla tuli selkä seinää vasten. Nykäisy puraisikin itseäni, toiseksi ajalla 1.29,57 jäänyt Lehtinen totesi.

Kempaksen voittoaika oli 1.28,53. Kolmas oli Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen ajalla 1.35,11.

Lehtinen palasi torstaina Suomeen Espanjasta, jossa hän oli korkean paikan leirillä kuukauden. Lehtinen totesi jo kisojen aattona, että kävely joko toimii tai sitten ei Kalevan kisoissa.

– Eihän se irtonaista ollut, mutta palveli kyllä hyvänä harjoituksena, Lehtinen jatkoi.

JANI LEHTISEN tavoiteena oli kävellä viides perättäinen kultamitali. Kun tavoite ei toteutunut, se harmitti lummilaista.

– Kyllä se harmittaa, kisoihin lähdetään aina voittamaan.

Lehtinen saapui Poriin perjantaina aamupäivällä. Takana oli 12 tuntia matkustamista, mutta sen piikkiin Lehtinen ei tappiotaan halunnut laittaa.

Tuusulanjärven Urheilijoiden Antti Kempakselle SM-kulta oli ensimmäinen. Myös 20 kilometrin kisa oli hänelle ensimmäinen tällä kaudella. Tuusulalainen on tavoitellut kävelymestaruutta jo useamman vuoden ajan, ja nyt se sitten toteutui.

– Loppuaikaan en ole tyytyväinen, mutta tulokseen kylläkin. Alussa oli vaikeaa, mutta viimeisellä viidellä kilometrillä paikat sitten aukesivat onneksi.

– Olo oli kyllä tukkoinen, uusi kävelymestari myönsi.

NAISTEN 10 000 metriä oli Turun Weikkojen Annemari Sandell-Hyvärisen soolojuoksu. Etukäteen Sandell-Hyvärinen ja toiseksi sijoittunut Oulun Pyrinnön Maija Oravamäki olivat sopineet vetovastuusta, mutta se toimi vain matkan puoliväliin saakka. Sen jälkeen Oravamäki joutui jäämään Sandell-Hyvärisen kyydistä.

Sandell-Hyvärisen voittoaika oli 34.26,36. Toiseksi tullut Oravamäki sai ajan 35.22,61. Kolmanneksi sijoittui Hifk-Friidrottin Maria Söderström ajalla 36.01,42.

Kuudenneksi sijoittui LUM:n Minna Kainlauri ajalla 38.21,99. Lappeenrannan Urheilu-Miesten kestävyysjuoksija paransi ennätystään puolellatoista minuutilla.

Kuvateksti

Jani Lehtisen kultaketjun jatkoksi tuli SM-hopea Porin Kalevan kisoista.

LEHTIKUVA/MATTI BJÖRKMAN

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen