Matti Monosen uhkapeli ei tuonut tulosta Kimpisessä

Seiväshypyn MM-kisaedustaja ei ratkennut vielä Kimpisessä. Mononen, Latvala ja Rantanen kilpailevat kisapaikasta maanantaina Helsingissä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Imatran Urheilijoiden Matti Mononen ei onnistunut varmistamaan valintaansa yleisurheilun MM-kisoihin torstaina Lappeenrannan Karelia Gamesissa. Mononen onnistui vain yhdessä kilpailuhypyssään ja jäi seipäässä neljänneksi tuloksella 540.

Matti Mononen aloitti seiväskisan korkeudesta 540 samoin kun muutkin MM-kisapaikasta kilpailevat suomalaiset Mikko Latvala ja Vesa Rantanen.

Rantanen ja Latvala selvittivät aloituskorkeuden toisella yrityksellään, mutta Matti Monosella ylitys onnistui vasta kolmannella. Se jäikin sitten Monosen ainoaksi ylitykseksi.

Mononen jätti 550 väliin ja pudotti kerran korkeudesta 560. Sen jälkeen hän nostatti Mikko Latvalan tavoin rimaa 565:een ja jätti pari yritystä siihen. Yritykset olivat hyviä, mutta rima ei pysynyt kannattimilla.

– Viimeinen hyppy oli varmaan teknisesti kesän paras, mutta vauhti ei aivan riittänyt. Täytyy nyt pari päivää irrotella ja treenailla vauhtia. Saksan kisareissun jälkeen juoksu tuntuu vielä löysältä, olosuhteet olivat hyvät, vika oli miehessä, Mononen harmitteli.

SEIVÄSHYPYN MM-kisapaikasta käydään kova karsinta ensi maanantaina Helsingin gp-kilpailussa. Ennen Karelia Gamesia B-rajan 560 olivat ylittäneet Matti Mononen kahdesti ja Mikko Latvala kerran. Kimpisessä joukkoon liittyi vielä kisan voittajaksi hypännyt Vesa Rantanen, jolle 560 oli kesän paras.

Latvala taakse ja kilpailun kakkoseksi jäi maailmanmestari Australian Dimitri Markov tuloksella 550.

– Pakka meni nyt kunnolla sekaisin. Tänään ei kenelläkään oikein hyppy tuntunut jatkuvan riman yli riittävästi. Maanantaina ilmeisesti sitten katsotaan Helsingissä, kuka lähtee MM-kisoihin, arveli suomalaiskolmikon kokenein hyppääjä Vesa Rantanen.

Rantasen arvio kielii siitä, että MM-kisojen A-rajaa 575 hän ei usko ylittävänsä, vaan kilpailu kisapaikasta käydään kolmen B-rajan ylittäjän kesken.

HELSINGIN OLYMPIASTADIONIN hyppypaikan uusi mondo-pinnoite on kokeilematon paikkaa kaikille kolmelle kolmelle hyppääjälle, joten lähtökohdat ovat tasaiset.

– Meillä on ihan hyvä positiivinen kilpailuasetelma keskenämme, Rantanen sanoi.

Matti Mononen oli pettynyt Karelia Gamesin hyppyihin, mutta jaksoi silti uskoa, että se kesän paras hyppy on tulollaan.

– Kun saan juoksun kohdalleen, niin tulos voi parantua reilustikin. Saksassa nuorten EM-kisoissa juoksu kulki, mutta hypyssä oli teknisiä ongelmia, nyt oli toisin päin, Mononen arvioi.

Kuvateksti

Matti Monoselle Karelia Gamesin seiväshyppykilpailu oli pettymys. Vain yksi onnistunut kilpailuhyppy toi tuloksen 540.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen