Erkki Riikosen basso ihastutti tuomariston

TENHO TIILIKAINENRUOKOLAHTI. Ruokolahtelaiset laulajat ja soittajat olivat t

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Ruokolahtelaiset laulajat ja soittajat olivat tylyjä vieraita Kotkan merimieslaulukilpailussa.

Ruokolahtelainen Erkki Riikonen voitti merimiessarjan, Pekka Jäntti oli mukana kuorokilpailun voittaneessa Pohjois-Kymenlaakson Sotilaspoikakillan kuorossa. Lisäksi entinen ruokolahtelainen Tuija Rantalainen oli toinen kovassa solistisarjassa.

Lisämeriittinä oli se, että Riikosta säesti kilpailussa Ruokolahti Swing Quintet, jossa soittavat Pekka Jäntti, Seppo Äijö, Hannu Leskinen, Matti Luostarinen ja Ari Mattila.

– Pekka (Jäntti) sen suurimman työn on tehnyt. Säestävä yhtye oli todella mahtava, Riikonen antaa tunnustusta ystävälleen ja tämän kokoonpanolle.

RUOKOLAHDEN kunta muisti Riikosta perjantaina toritapahtumassa kukkasin, mutta muistanee miestä myöhemmin vielä muutenkin.

– Kotkan merimieslaulukilpailu on iso ja kova juttu, Virve Niiranen Kulttuuripalvelu Kaikusta sanoo.

Ruokolahtelaiset ovat saaneet nauttia komean basson omaavan Riikosen esityksistä tänäkin kesänä, lisää esiintymisiä on varmasti luvassa.

– Pekka se sai minut houkuteltua kilpailuun mukaan. Muuten en varmaankaan olisi mukaan lähtenyt, kisoissa ensimmäistä kertaa mukana ollut Riikonen tunnustaa.

VIRVE NIIRANEN iloitsi perjantaina paitsi Riikosen voitosta myös järjestyksessään ensimmäisen Ruokolahden kulttuuriviikon onnistumisesta. Heinäkuun viimeisenä viikkona järjestetyt tapahtumat kiinnostivat ruokolahtelaisia ja vieraita odotuksia huomattavasti enemmän.

– Odotimme, että kävijämäärä olisi ollut noin 2 000, mutta eri tilaisuuksiin osallistuneita oli varovaisestikin laskien yli 4 000. Suosituin tapahtuma oli ehdottomasti mökkiläistori. Saatu palaute ja kävijämäärä todistavat, että tällaiselle viikolle on Ruokolahdella tarvetta, Niiranen sanoi.

Kuvateksti

Ruokolahtelainen Erkki Riikonen voitti Kotkan merimieslaulukilpailujen merimiessarjan.

TENHO TIILIKAINEN

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen