Namika ja Catz yhdistävät voimia juniorityössä

Joukkueiden tavoitteena on tarjota jokaiselle halukkaalle lappeenrantalaisnuorelle mahdollisuus pelata koripalloa. Yhteistyö näkyy käytännön asioissa. Joulutauolla on tarkoitus järjestää yhteinen leiri seurojen junioreille.

JYRI PAAVILAINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan NMKY:n ja Catzin juniorijaostot kokoontuivat tiistai-iltana keskustelemaan yhteistyöstä. Tapaaminen oli vasta ensimmäinen, ja sen tarkoitus oli Catzin Marjut Ikosen mukaan pohtia mahdollisia yhteistyön muotoja.

– Haluamme tarjota halukkaille mahdollisuuden pelata koripalloa, oli se sitten Namikassa tai Catzissa, Ikonen kertoo.

Namikan junioritoiminnasta vastaavan Jarmo Pirhosen mukaan yhteistyötä tehdään lähinnä käytännön asioissa.

– Esimerkiksi jos Lappeenrantaan pyydetään valmentaja- tai erotuomarikouluttajia liitosta, ei ole järkeä pitää koulutuksia erikseen kummallekin seuralle.

Seurat yrittävät yhteistyöllään kannustaa lisää tekijöitä Lappeenrantalaisen koripallon pariin.

– On helpompaa tehdä asioita yhdessä kuin lähteä kilpailemaan toisen joukkueen kanssa. Ei se ole kummaltakaan joukkueelta pois, jos saadaan lisää ihmisiä toimintaan, Ikonen toteaa.

SEUROJEN toiminnan yhdistämisestä ei kuitenkaan ole kyse. Catz hoitaa edelleen tytöt ja Namika pojat.

– Namikalla on toistaiseksi vielä A-juniorijoukkue tytöissäkin. On mahdollista, että se jää viimeiseksi tyttöjoukkueeksi, Pirhonen arvelee.

Seurojen eron aikaan Catzin ja Namikan välit tulehtuivat. Vanhoja kaunoja ei kuitenkaan enää muistella.

– Kyllä tässä katsotaan eteenpäin, ja jätetään menneet taakse, Pirhonen sanoo.

– Kun molemmissa seuroissa junioritoiminta on hieman itsenäistynyt, ja mukaan on tullut uusia tekijöitä, on helpompi lähteä rakentamaan yhteistyötä, Ikonen tiivistää.

YHTEISTYÖ kannattanee taloudellisestikin.

– Jos mahdollista, pyrimme järjestämään vieraspeleihin yhteisiä kuljetuksia. Lisäksi peruttuja salivuoroja tarjotaan ensisijaisesti toiselle koripallojoukkueelle, Pirhonen listaa.

Seurat pyrkivät järjestämään joulutauolla yhteisen koripalloleirin tytöille ja pojille. Lisäksi suunnitteilla on myös turnauksia.

– 90-luvulla Maito-cup oli toimiva turnaus. Olisi mukavaa saada Lappeenrantaan samanlaisia tapahtumia tulevaisuudessakin, Ikonen pohtii.

Seuraavan kerran seurojen edustajat kokoontuvat kauden alussa.

– Tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Yhteistyössä on vain mielikuvitus rajana, Pirhonen toteaa.

Kirjoittaja:
Jyri Paavilainen