Joutseno-päivistä musiikkipitoinen telttajuhla

Ensi viikon torstaina on luvassa nuorisofestari, perjantaina Rieska-rock, lauantaina Joutseno-rieha ja sunnuntaina kotiseutuohjelmaa. Aikuisten musiikki-illoissa on anniskeluoikeudet.

SARI PULLINEN

JOUTSENO. Joutseno-päivät ovat muuttuneet uudenlaisiksi. Rieskan osuus on vähentynyt ja musiikin lisääntynyt. Ohjelma on siirtynyt torilta telttaan koulukeskuksen pihalle, ja osa päivien ohjelmasta on maksullisia.

Sekä teltan pystyttämiseen keskiviikkoaamuna että purkamiseen sunnuntaiaamuna kaivataan vielä vapaaehtoisvoimia.

Joutseno-päivät alkavat torstaina nuorisofestivaalilla ja jatkuvat perjantaina rock-hengessä. Lauantaina tapahtuu paitsi teltassa myös sen ulkopuolella. Kello 11 alkaen maanviljelijät Satu ja Pasi Parvinen avaavat karjatilansa ovet Kahintie 83:ssa Parjalassa. Kello 11 paljastetaan pääterveysasemalla entisen kunnanlääkärin Eric Thunebergin kuva.

Kello 15 pääsee kotiseuturetkelle. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Ulla Viskari-Lippojoki, joka luovuttaa samana iltapäivänä rieskaemännyytensä seuraajalleen. Hinkanrannassa alkaa kuutamouinti kello 16. Sauna on maksullinen. Jänhiälän seudun kyläyhdistys esittelee nuotanvetoa ja tarjoilee rantakalaa.

JUHLAN makuun pääsee lauantaina myös Aholassa ja Konnunsuolla. Aholan kyläjuhlat alkavat kello 10 nuorisoseuran talon liepeillä, minne on rakennettu peikkometsä ja tuottajatori. Kello 19 talolla alkavat ohjelmalliset iltamat ja tanssit.

Konnunsuon nuorisoseura juhlistaa 60-vuotissyntymäpäiväänsä lauantaina hevosajelulla kello 12 alkaen. Varsinainen juhla alkaa juhlaladolla kello 12.30 ja teatteriesitys kello 13.

Valokuvanäyttely kertoo juhlaladolla Konnunsuon nuorisoseuran historiaa. Konnunsuon baarissa on kahvia ja kyläkirpputori kello 10–16 sekä vankilan verstastuotannon myyntipiste.

SUNNUNTAINA lasketaan kukkalaite menneiden sukupolvien muistomerkille kello 9.30. Kirkossa alkaa messu kello 10, ja jumalanpalveluksen jälkeen tarjoillaan seurakuntakeskuksessa kirkkokahvit.

Kymmenen euron hintaisia lippuja maksullisiin konsertteihin voi ostaa ennakkoon Huumaa-toimistosta, Imatrantie 5, Tekniset Joutsenpesästä, Keskuskatu 9, sekä Penny Pubista, Ostoskuja 1. Ovelta ostettuna liput maksavat 12 euroa. Lipunmyynti alkaa tunti ennen ohjelman alkua.

Joutseno-päivät 11.–14.8.

Torstai: Klo 11 Pommac-yhtye torilla, klo 17.30 luontoilta Korvenkylän Korvenhaassa.

Festariteltan ohjelma koulukeskuksen pihalla:

Torstai: Klo 17 Huumaa-festari nuorille (maksullinen), ei ikärajaa. Pääesiintyjä Stam1na.

Perjantai: Klo 18 Rieska-rock (maksullinen), esiintyy mm. Osmos Cosmos.

Lauantai: Klo 12 alkaa ohjelma lapsille, klo 14 rieskaemännän juhlat, klo 14.30 lasten karaokekilpailu. Klo 16 Anniina ja Johanna Karjalainen, klo 17 Joutsenon naislaulajat esittävät lauluja ja runoja naisen elämästä. Klo 18 aikuisten karaokekilpailut. Klo 20 alkaen musiikkia aikuiseen makuun (maksullinen), esiintyy mm. Manes ja Papas.

Kuvateksti

Itämaista tanssia nähdään myös ensi viikon Joutseno-päivillä. Kaksi vuotta sitten Rieskojen yössä esiintyi Sirkku Hinkkanen-Tyrmi.

ES-ARKISTO

Kirjoittaja:
Sari Pullinen