Lappeenranta jakoi kunnia- ja ansiomerkkejä 226 henkilölle

Puolet nykyisestä henkilöstövahvuudesta siirtyy eläkkeelle seuraavan 15 vuoden aikana.

PERTTI VAHERKYLÄ

LAPPEENRANTA. Henkilöstön voimakas uusiutuminen lähivuosina on edessä Lappeenrannassa. Seuraavan 15 vuoden aikana kaupungin palveluksesta jää eläkkeelle 1 416 henkilöä, mikä on lähes puolet tällä hetkellä vakinaisessa palvelussuhteessa olevista.

– Suurin kaupungin palveluksessa oleva ikäryhmä on tällä hetkellä vuonna 1948 syntyneet eli 56-vuotiaat, totesi kaupunginjohtaja Seppo Miettinen puhuessaan kaupungin henkilöstön 56. henkilöstöjuhlassa perjantaina Kasinolla.

Henkilöstön keski-ikä oli vuoden 2004 lopussa 44,3 vuotta ja se oli laskenut hieman edellisestä vuodesta.

Hän huomautti, että eniten eläkkeelle siirtyviä on vuonna 2013, jolloin eläkeiän saavuttaa peräti 114 henkilöä. Tähän muutokseen on varauduttava. Muuttuva tilanne mahdollistaa samalla henkilöstörakenteen uudistumisen vastaamaan kaupungin tehtävien muutosta ja sopeuttaa henkilöstön määrää kaupungin talouden edellyttämällä tavalla.

Kaupungin sunnuntaisen vuosipäivän merkeissä henkilöstöjuhlassa jaettiin Tasavallan presidentin myöntämät kuusi kunniamerkkiä ja Suomen Kuntaliiton ansiomerkit, joita oli 200.

Suuri määrä ansiomerkkejä kertoo siitä, että kaupunki on työnantajana sellainen,johon sitoudutaan ja sen palveluksessa viihdytään. samalla se kertoo henkilöstön kokemuksesta ja korkeasta ammattitaidosta.

Ammattitaitoon ja palveluhenkisyyteen viittasi tervehdyssanoissaan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilpo Hakula. Kuntatyö on asiakaspalvelutyötä. Hän jakoi kiitosta myös luottamushenkilöille, jotka toteuttavat suomalaista demokratiaa. Hakulan mukaan hyvinvointiyhteiskunnan palvelut on turvattava tulevaisuudessa aina yli hallinnollisten rajojen menevällä yhteistyöllä, missä kysytään myö ennakkoluulottomuutta henkilöstöltä ja luottamushenkilöiltä.

Harvinaisimman merkin sai luottamustoimissa 1954 aloittanut Aimo Forsman. Hän sai kuntaliiton 50-vuotisansiomerkin 50 vuoden palvelusta luottamusmiehenä. Nykyään hän kuuluu vanhusneuvostoon.

40-vuotisesta palvelusta kunniakirjan,tai ansiomerkin sai kahdeksan henkilöä, 30 vuotisesta palvelusta kaksi luottamushenkilöä ja 84 viranhaltijaa tai työntekijää, 20 vuotisesta palvelusta 10 luottamushenkilöä ja 115 viranhaltijaa tai työntekijää.

Kirjoittaja:
Pertti Vaherkylä